Det sker i dag: Det bliver en af de helt store dage for de danske investorer

363890_16_9_large_825.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
07. jun 2018 KL. 6:41

null

Nyhedstrømmen kører og torsdag ser ud til at blive en af de helt store dage for danske investorer.

Økonomiske nøgletal

Klokken 08.00 kommer Danmarks Statistik med tal over udviklingen i industriens produktion og omsætning, april 2018.

De tal kommer samtidig med, at der kommer data over udviklingen i de tyske fabriksordrer, og der er jo en vis sammenhæng mellem de tal. Ihvertfald for Danmarks vedkommende.

Klokken 11.00 kommer der en opgørelse over BNP-væksten i eurozonen for tredje kvartal.

Klokken 14:30 er der så data over udviklingen i nymeldte ledige i USA.

Dagens højdepunkt

I dag bliver den danske IT-virksomhed Netcompany børsnoteret. Prisen forventes at blive mellem 6,75 og 8,15 mia. kroner. Netcompany er den første virksomhed i mere end 20 år, der runder 1000 medarbejdere.

Prisen for aktier i firmaet regnes med at blive mellem 135 og 165 kroner. Virksomheden leverer IT- og softwareløsninger til private og offentlige virksomheder, og er 18 år gammel.

I den forbindelse holder Netcompany et arrangement i DR Byen hvor Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) taler (08.20). Selve handlen skydes i gang klokken 09.00

Og så alt det andet

Bankfusion 

Der er i dag ekstraordinære generalforsamlinger i i Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank, for at finde ud af om der er opbakning til bestyrelserne og direktionernes forslag til at fusionere de to banker.

I dag skal aktionærerne tage stilling til, om de synes sammenslåningen af de to banker er en god ide. Mødet finder sted klokken 10.00

Kommuneøkonomi

Ritzau dækker: Kommunernes Landsforening og Finansministeriet genoptager klokken 11:30 torsdag forhandlingerne om kommunernes økonomi næste år.

Washington: Abe mødes med Trump i Det Hvide Hus

Præsident Donald Trump mødes med den japanske premierminister Shinzo Abe i Det Hvide Hus. Der holdes fælles pressekonference klokken 14.00 lokal tid (20.00 dansk tid)