De unge vælger økonomisystem i skyen

Generelt
Eksklusivt for kunder
14. mar 2011 KL.19:36
Et flertal af de nye kunder på Microsofts mindste økonomisystem, Microsoft Dynamics C5, vælger cloud-versionen.

Især de unge kunder kan lide modellen, hvor de slipper for at købe og installere software. Det fortæller Tine Plambech Pedersen, der er produktmarketingchef for Dynamics C5.

"Der ser ud til at være en generationsforskel, hvor de unge ikke kunne drømme om selv at skulle installere et program. De vil købe det hele som tjenester over nettet, hvad enten det er økonomistyring, e-mail eller andet," siger hun.

Microsoft sælger C5 som cloudløsning via partnere. Hostingpartnere står for at drive systemet. Salget går gennem autoriserede C5-partnere, der ofte har udviklet en brancheløsning, som så kan købes på traditionel vis eller online.

"Stort set alle vores partnere med brancheløsninger kan i dag tilbyde dem online," siger Tine Plambech Pedersen.

Netop brancheløsningerne udgør en forskel i forhold til økonomisystemer, der er opstået som SaaS-løsninger (Software as a Service) som for eksempel det danske E-conomic. Her får alle brugere samme løsning, hvor C5-markedet byder på flere muligheder for specialtilretninger.

Sæsonprægede brancher

Tine Plambech Pedersen ser fire fordele for kunderne, når det gælder cloud. Den første er økonomisk: Man slipper for at købe programmet. C5 Light koster fra omkring 2.500 kr., mens online-versionen fås fra 149 kr. pr. bruger pr. måned.

"I sæsonprægede brancher er det en fordel, at man kan skrue op og ned for antal brugere. Hvis man for eksempel driver en campingplads, kan man nøjes med at betale for én bruger i vinterhalvåret, mens man har flere på om sommeren," bemærker hun.

Den tredje fordel er, at kunderne slipper for at bekymre sig om at tage sikkerhedskopi af data. Det sørger udbyderen af online-systemet for.

Endelig nævner Tine Plambech Pedersen tilgængelighed som en faktor:

"For en lille virksomhed er det nyttigt, at chefen kan få adgang til økonomisystemet, selvom han er på ferie på Lanzarote," siger hun.

Skal integreres

Fremtidsplanerne for C5 i cloud handler om integration:

"Vi opfordrer partnerne til at integrere deres løsninger med vores andre cloud-løsninger såsom Microsoft Dynamics CRM Online og BPOS (Business Productivity Online Standard Suite, red.)," siger hun.

BPOS indeholder blandt andet en cloud-baseret mailløsning. Som eksempel på integration nævner hun, at man kan danne en faktura i C5. Den kan så udsendes som mail via Exchange i BPOS.

Microsoft har ingen planer om selv at stå for driften af C5 som cloud-løsning. Den skal fortsat ligge hos partnere.

Microsoft Dynamics C5 bygger på det oprindelige Concorde-produkt fra Damgaard Data, der efter fusionen med Navision blev købt af Microsoft i 2002. I modsætning til de øvrige Dynamics-produkter forhandles C5 kun i Danmark og Island.