Bøger: Otte bøger du bør tage med på ferie

Generelt
Eksklusivt for kunder
29. jun 2011 KL. 9:38
Opdateret 11.27 - Børsens anmelderkorps har hver fundet en bog, som de vil anbefale at man tager med på ferie. I øvrigt i stedet for hele tiden at tage mobilen, når arbejdspladsen ringer for at få løst selv det mindste problem.

Læs: Ingen fred til lederne i ferien

Sørg i stedet for at prioritere hyggen i skyggen med en god ledelsesbog foran dig. Og til inspiration, kommer her en liste af anbefalelsesværdige sommerferiebøger udvalgt af anmeldere her på borsen.dk.

Under listen finder du en uddybning af, hvorfor netop disse bøger er sat på listen.
  • “Must-Win Battles - Sådan skaber du det fokus der skal til, for at nå dine vigtigste forretningsmæssige mål” af Peter Killing. Anbefales af Mikael Vest.
  • "Den effektive leder - succes med en 40 timers arbejdsuge” af Trine Kolding. Anbefales af Frank Dybdal Lilleøre
  • “Kvinde, kend din karriere - en personlig guide til din professionelle planlægning og karrierevalg” af Inge Berneke. Anbefales af Margrethe Lyngs Mortensen
  • “Ledelse på kanten” af Uffe Elbæk. Anbefales af Christine Waldmann
  • “Min Passion for ledelse” af Alfred Josefsen. Anbefales af Kristian Fischer
  • “Lederudvikling - 55 værktøjer til ledere og konsulenter” af Dion Sørensen. Anbefales af Søren Kreilgaard
  • “Good Strategy / Bad Strategy” af Richard Rumelt. Anbefales af Sissi Normann Alsted.
  • How to win freinds and influence people af Dale Carnegie. Anbefales af Henrik Jørgensen
Mangler der nogle bøger? Vi hører gerne dit bud. Skriv en debat-kommentar under artiklen.

Must-Win Battles er en Must-Read Book (Mikael Vest)

Eksekvering af strategi i praksis

Strategiens succes står og falder også med, om den eksekveres. Det er her ,at bogen ”Must-Win Battles” har sit helt store formål.

Handling frem for alt!

Forfatterne definerer selv ”Must-Win Battles” som ”de 3-5 vigtigste slag en organisation skal vinde for at nå sine vigtigste mål” og de beskriver, hvordan en leder kan skære igennem alle initiativer (oftest ukoordinerede) og skabe en kort liste over ”must-wins”.

Bogen er meget handlingsorienteret, hvilket formentligt ikke er overraskende for en bog med det her tema. Jeg vil rose bogen for den trinvise rejse, som læseren har mulighed for at komme med på. Bogen giver gode eksempler og stiller nogle interessante spørgsmål undervejs.

Kom hjem fra ferien med masser af nye ideer

Must-Win Battles sætter tanker i gang og giver masser af input, som er lige til at gå til, når ferien er ovre, og én selv og (og sine omgivelser) forventer, at man vender tilbage med ny energi og masser af ideer…

Bogen er anmeldt her

Køb bogen her


Den effektive leders 8-16 hemmeligheder (Frank Dybdal Lilleøre)

Feriestemningen holder længere med denne bog

Vend tilbage på lederjobbet med værktøjerne til at få succes med en arbejdsuge på max. 40 timer. Det er hvad Trine Koldings nyeste bog ” Den effektive leder” lover. Og den leverer opskriften gennem mange interviews og eksempler på, hvordan ledere ikke behøver en 50-70 timers arbejdsuge for at skabe resultater og have succes.

Bogens styrke er, at bevismaterialet er troværdigt, og det bliver lagt overbevisende frem. Der er ingen påstande eller rosenrøde løfter, som ikke er bakket op med eksempler, små værktøjer og metoder for at blive mere effektiv i lederjobbet.

En af hemmelighederne er at kræve ansvarlighed og ordentlighed. Som en Mærsk-leder siger: ”Når jeg kommer til et møde ved folk godt, at der skal være en agenda og et forventet udbytte.

Hvis det ikke foreligger, så går jeg igen”. Nogle ledere har malet sig op i hjørnekontoret, fordi de har ”lært” organisationen, at man altid kan komme med sine problemer og få ledertid uden forberedelse. Men det æder ressourcer, fokus og kvalitet for både lederen og arbejdspladsen. Ledelseskraften skal ses kvalitativt og ikke kvantitativt.

God klassisk ledelse

Bogen indkapsler sådan set bare ”god, klassisk ledelse” på en letomsættelig måde, men det er heller ikke nogen lille bedrift. Tiden du bruger på bogen i din ferie, kommer mange gang igen i hverdagen, hvis du blot følger et par af de gode råd.

Køb bogen her

Kvinde kend din karriere (Margrethe Lyngs Mortensen)

Kvoter? – nej! kvalifikationer Ja tak!

Inge Bernekes bog argumenterer veloplagt for, at kvinder ikke bare kan komme rendende ind i bestyrelseslokalerne under kvote-feltråbet, men må kvalificere sig med ansvar for bundlinje og som andet og mere end blot kvinde. Hun har sin dokumentation i orden – hele bogen igennem.

Omvendt peger Berneke på, at der er brug for strukturer, der støtter bestræbelserne på at få kvinder frem. Denne regering og tidligere regeringers laden stå til i praksis betyder at vi ikke rykker, mens andre lande har vedtaget lovgivning eller målsætning for minoriteter og mangfoldighed.

Den enlige kvinde på direktionsgangen

Hun tager også fat på de kulturelle faktorer, der påvirker kvinders erhvervsliv. Det er fx den upolerede tone, der indimellem må lægges øren til, når en kvindelig topleder er ene kvinde på direktionsgangen i danske virksomheder – og forfatteren peger på at mere komplekse og mangfoldige samfund end Danmark har en mindre aggressiv tone overfor minoriteter.

Rekrutteringskonsulenten påtager sig gerne et ansvar for at drive flere kvinder frem i lyset, men forklarer at hendes klienter ønsker sig relevante kvalifikationer og erfaringer og at de skabes ikke blot af uddannelse (som kvinder er ret flinke til), men af konkrete opgavers løsning og praktisk ledelseserfaring.

Bogen er velskrevet og god at blive klogere af.

Køb bogen her


Ledelse på kanten – sådan bliver du en bedre leder
(Christina Waldmann)

Står du over for at skulle løse opgaver efter ferien, som kræver at batteriet er fuldt?
Så brug ferien til at samle inspiration. Tag med Uffe Elbæk, tidligere rektor for Kaospiloterne, på en rejse gennem 13 anderledes, velfortalte og unikke hændelser, som alle har en fin pointe.

Læring og problemløsning – ikke kaos

Vi arbejder mere og mere dirigeret af en lind strøm af mails og en uendelig række af møder. Med udgangspunkt i en række situationer han selv har oplevet, giver Elbæk inspiration til, hvordan vi i forskellige situationer kan komme hen til en adfærd, som handler om et mere egentligt lederskab.

Hvor for eksempel problemer løses, ikke bare forsvinder for en tid. Eller hvor læring er det centrale, selvom tingene ikke helt lykkedes.

Bogen inspirerer – på en nem måde – og giver stof til eftertanke, uden at den kræver stor koncentration eller fordybelse. De temaer han tager under behandling spænder vidt. Fra iværksætteri over innovation til forandringsledelse, blandt andet.

Bogen er godt skrevet og skarp i sine pointer. Den er letlæst og underholdende, fordi han krydrer bogen med personlige oplevelser fra en lederkarriere, som vel kan siges at være lidt atypisk.

Alt-i-alt er bogen som en god sommerrevy: Underholdende og let, men med vid og bid!

Køb bogen her


Min og din passion for ledelse
(Kristian Fischer)

Irma-mandens enestående passionskur

Sådan lød overskriften, da Alfred Josefsen seneste ledelsesbog ”Min passion for ledelse” blev anmeldt af Frank Dybdal til fem af seks stjerner i Børsen Online.

Josefsen har en mission med bogen. Ledelse skal højere op på agendaen i Danmark. Og det vil han gerne hjælpe til med ved at inspirere ledere gennem bogen. Som han skriver: ”Vi kan, bør, må og skal gøre noget anderledes. Og tiden er inde nu.”

Den personlige og globale bog

Bogen er på den ene side en meget personlig bog, hvor Alfred Josefsen bruger sin egen erfaring som leder til at reflektere over, hvordan vi skal lede moderne organisationer og medarbejdere.

Og på den anden side en bog, hvor spørgsmål a la ”Hvad skal Danmark leve af?” tages under veloplagt behandling.
Bogen er en inspiration og en klar vinder på stranden
Bogen er velskrevet og krydret med øvelser til enhver leder. Den emmer af Josefsens passion for ledelse og netop passionen for ledelse er nøglen til videreudvikling af det danske velfærdssamfund.

Min passion for ledelse bør være din passion for ledelse. Start med bogen og kom tilbage fra ferie med et nyt og bedre syn på hvordan ledelse også kan være.

Bogen er anmeldt her


Køb bogen her


Lederudvikling med 55 værktøjer til ledere og konsulenter (Søren Kreilgaard)

Kom tilbage fra stranden med redskaber til lederens værktøjskasse

Alt den daglige drift og så ledelsesopgaver oven i?

Hvis du kan genkende den situation som leder og savner en bog med konkrete og overførbare redskaber til din daglige ledelsesrolle, så er det denne bog af Dion Sørensen, du skal have med i tasken til stranden.

Svar frem for spørgsmål

Bogen er så konkret som noget kan være og har du erfaret, at hver eneste gang du skal lære noget om ledelse, så bliver der stillet alt for mange spørgsmål og givet for få svar, så kunne jeg godt have forfatteren mistænkt for at imødegå netop den situation

Let tilgængelig

Forfatteren har et godt og direkte sprogbrug, så den kan læses af de fleste.

Læs den på ferien og tilpas den til din organisation, når du kommer tilbage.

Bogen er anmeldt her

Køb bogen herGood Strategy/Bad Stratey (Sissi Normann Alsted)

Kend forskel på en god og dårlig strategi

Den gode strategi er undtagelsen. Det handler ikke om dårlig eksekvering. Det handler om god eller dårlig strategi.

Hvad vi ofte ser som en strategi, er en blanding af vision, mål, ambition og sloganer i forkerte proportioner. I Richard Rumelts seneste bog præsenterer han en række udfordringer ved den måde, mange organisationer arbejder med strategi på. Og han leverer input og vejledning til, hvordan vi kan få strategien tilbage på sporet.

Den gode strategi har fokus på problemløsning

Gennem spændende cases og eksempler forklarer Rumelt, hvad der adskiller den dårlige fra den gode strategi.

Den gode strategi skabes, når der er fokus på problemløsning frem for en målsætningsøvelse. Når ledere forstår og formår at definere og forklare den udfordring, organisationen står overfor, og vælge en vej frem. Indsigt, mod og vilje.

Richard Rumelts nuancering af strategi giver inspiration til at give den årlige strategiproces et eftersyn.

Køb bogen her


How to win freinds and influence people
(Henrik Jørgensen)

Jeg vil bruge sommeren til at genlæse Dale Carnegies bog ”How to win friends and influence people”.

Bogen som blev en bestseller i USA i 1937. I et USA på vej ud af krise, som man kunne se verden som værende i lige nu.

Bogen er stadig en af de helt rigtige at læse for at kunne etablere netværk, blive en bedre leder, skabe mere salg, og til at få ret til at præsentere den gode strategi. I al beskedenhed er bogen den bog, der har været den store inspirator for Warren Buffet, og som i følge ham selv gjorde ham til den, han er i dag.

Carnegies tro på at succes består af 15 pct. viden og 85 pct. evnen til at udtrykke sine ideer, tage lederskab, og ikke mindst skabe begjestring blandt folk.

Jeg tager bogen med som e-Bog for spare vægten

Køb bogen her