Børsen-profil scorer nyt job hos tænketank

364280_16_9_large_426.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
14. jun 2018 KL.12:09

Den tidligere debatredaktør og økonomiske kommentator på Børsen, Thomas Bernt Henriksen, har fået nyt job, efter han stoppede på Børsen 1. maj i år. Fremover skal han være vicedirektør og cheføkonom i tænketanken Axcelfuture.

”Axcelfuture har i mange år leveret solide bidrag til debatten om Danmarks økonomiske fremtid og har skabt synlige resultater, når det gælder betydningen af investeringsklimaet for Danmarks vækst og velstand. Axcelfuture skal udfordre erhvervsledere og det politiske system på kvalitet, relevans og faglighed, og det ser jeg nu frem til at bidrage til,” siger Thomas Bernt Henriksen i en pressemeddelelse.

Thomas Bernt Henriksen stoppede i foråret på Børsen efter han havde været ansat siden 2002. Det skete som et led i en større ændring i organisationen, hvor Steen Bocian blev ansat som redaktør og cheføkonom for Børsens nye perspektivredaktion. Thomas Bernt Henriksen har desuden været afdelingsdirektør i Danske Markets i Danske Bank.

Axcelfuture arbejder med at lave analyser om investeringsklimaet i Danmark og er stiftet af medarbejdere i kapitalfonden Axcel, der gennem tiden har lavet flere investeringer i forskellige virksomheder.
I bestyrelsen for Axcelfuture sidder flere kendte ansigter fra erhvervslivet bl.a. topchefen i PFA, Allan Polack, og Eivind Kolding, som har en fortid i selskaber som Danske Bank og Mærsk.

”Med Thomas Bernt Henriksen får vi tilført en af Danmarks stærkeste erhvervsøkonomiske profiler. Thomas skal levere skarpe analyser af, hvad investeringer og ny teknologi betyder for vores produktivitet, beskæftigelse og velfærd, og det er der ikke mange, der kan gøre så godt som han,” siger Christian Frigast, der er formand for Axcelfuture og bestyrelsesformand og stifter i Axcel, i pressemeddelelsen. 

Thomas Bernt Henriksen tiltræder stillingen fra 1. september.