Bøger: Lykkelig ledelse

Generelt
Eksklusivt for kunder
27. jan 2011 KL.12:18

”Inspiration til et harmonisk liv med ledelse” er varedeklarationen på en ny bog af Trine Wiese med titlen ”Den lykkelige leder”.

Det er en sand varebetegnelse. Bogen giver værdifulde råd til målgruppen, der er nybagte ledere, der ikke nødvendigvis har som ambition at stige i graderne, men som ønsker sig et lykkeligt jobliv.

Bedømmelse:To dimensioner


Der er i hvert fald to dimensioner af ”den lykkelige leder”. Det er ikke så overraskende, at en lykkelig leder som oftest er en bedre leder end en ulykkelig ditto. Mon ikke også lykkelige forældre er bedre forældre?

Og måske med undtagelse af forfattere der skriver med ’Weltsmerzt’ som brændstof, så er det for alle professioner en fordel – lærere, piloter som advokater, hvis de er i harmoni med sig selv.

Derfor er det indiskutabelt en god idé om virksomheder – af hensyn til sig selv, egen bundlinje og medarbejdernes trivsel sørger for at caste nye ledere rigtigt.

Men mest interessant i ”Den lykkelige leder” er de råd og refleksioner bogen giver for lederen selv. Hvornår skal du f.eks. gøre dig erkendelsen, at du er en bedre fagspecialist end people manager og tjekke ud fra ledergerningen?

Skal beslutningen ikke være så drastisk er bogen øjenåbner for, hvad der kan forøge harmonien i ledergerningen.

Veje til det gode lederliv

Trine Wiese anviser en række nøgler til det gode lederliv. De fleste kan forekomme lidt for lige for, om end man vel ikke ofte nok kan minde sig selv og sine lederkolleger om, at man skal være sig selv, pleje sit helbred og at det nok er en god idé, at sympatisere med den virksomhed, der betaler månedslønnen.

Mest overraskende – og herligt politisk ukorrekt – er påmindelsen om, at man som leder skal huske at nyde sine privilegier, løn og fryns.

Det er sjovere at holde mødet på en golfbane i 28 graders varme end i et mødelokale i et industrikvarter, selv om det, som forfatteren pudsigt bemærker det, ”næsten er nemmere at få topchefer til at tale om deres sexliv end om de rejser til Malaysia og Dubai, de lige har været på.”

Bogen vil være et godt lille spark over skinnebenet for mange. For det er med stor sandsynlighed rigtigt som bogen påstår, at mange chefer er endt på lederhylden bl.a. fordi de, da lederjobbet blev dem tilbudt, ikke kunne stå for smigeren.

Alt i alt er ”Den lykkelige leder” en hurtigt læst og vedkommende bog, der for sine herlige konkrete råd og no nonsense tilgang til ledelse ender på fire gode stjerner.

Den lykkelige leder
144 sider
Pris: 229,-
Forfatter: Trine Wiese
Forlag: TurbineKøb bogen "Den lykkelige leder" her