Bestyrelsesformand løfter sløret: Her er ét af mine vigtigste arbejdsredskaber

347440_16_9_large_416.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
30. jun 2017 KL.11:06

Musik er et essentielt arbejdsredskab for bestyrelsesformand i bl.a. FLSmidth, Zebra og Air Canada, Vagn Sørensen. De rigtige toner "lukker alt andet ude" og giver energi, lyder det. I forbindelse med Roskilde Festival sætter Børsen fokus på erhvervsprofilers forhold til musik. 

Kan du udvælge et nummer, der har betydet ekstra meget for dig gennem dit liv?

"Det MÅ simpelthen være "Born to run" med Bruce Springsteen."

"Det var det bedste, jeg havde hørt siden Elvis, og det var det nummer, der gjode, at jeg i 1973 opdagede "The Boss". Jeg har siden været til over 90 Springsteen-koncerter, og det nummer er lige godt hver gang. For mig handler det om at tænke positivt og virkelig tage de muligheder, livet bringer."Hvor vigtig en rolle spiller musik for dig?

"Det spiller en meget stor rolle og har altid gjort det. Som teenager hørte jeg Radio Luxemburg hver aften før jeg gik i seng. Jeg har været storforbruger af live-musik, siden jeg var 20 år. Musik giver mig energi, er "helende" og gør mig glad."

"Musik knyttes også let til specifikke situationer, man har været i - eller specielle perioder i ens liv. Vi boede fem år i Wien og blev i den periode meget glade for klassisk musik. Her opdagede jeg, at det kunne give den samme "shivers down the spine" følelse, som jeg troede var forbeholdt rock-musikken."


Hvad lytter du mest til?

"Som sagt er jeg meget begejstret for den den amerikanske østkyst-rock omkring "klassikerne" Springsteen, Southside Johnny, Little Steven og Warren Zevon, men også nyere bands som f. eks. Gaslight Anthem. Musikken beskriver livet på godt og ondt - alle de nærliggende problemstiller og "ups and downs", som vi alle kan identificere os med."

"Mit andet cluster er helt klart Heavy Metal af den mere klassiske genre såsom Deep Purple, Led Zeppelin, Blackmore's Rainbow og Black Sabbath, men igen også nyere bands som Soundgarden, Pearl Jam og Foo Fighters, som jo heldigvis er på Roskilde i år. Tung og medrivende musik, hvor man lidt glemmer tid og sted."

Hvad lytter du meget til for tiden?

"Lige nu spiller jeg meget Little Steven & the Disciples of Soul og deres nye "Soulfire". De er også på tour i øjeblikket, hvor jeg har set dem et par gange, så de er på nethinden. Tit sætter en koncert gang i et fokus på det pågældende band en periode fremover. Jeg kan sagtens forestille mig, at Foo Fighters bliver næste band til at overtage den position."

Hvilken type musik bryder du dig ikke om? 

"Hverken rap/hip-hop eller for repetitiv elektronisk musik har nogensinde fænget mig. Mine børn vil påstå, det er fordi, jeg ikke forstår den type musik…"

Lytter du til musik på arbejdet?

"Jeg lytter til musik i alle situationer og kan arbejde særdeles koncentreret med musik i baggrunden. Er det musik, jeg holder af og kender godt, vil jeg påstå, at det faktisk er befordrende for min produktivitet."

Hvordan hjælper musikken dig?

"Den lukker andet ude og giver mig energi - forudsat det er musik jeg kan lide. Jeg har også været heldig at arbejde med musik, bl.a. som bestyrelsesmedlem i VEGA og nu i NGO’en Rock'n Roll Forever Foundation, som er stiftet og drives af Steven van Zandt, og som laver musik-lektioner, der gratis kan tilgås til undervisningsbrug.

Et scenarie: Du skal lade op til en vigtig, faglig præstation. Bruger du musik som et arbejdsredskab i denne sammenhæng?

"At forberede en præsentation er for mig noget som faktisk kræver musik! Det er ikke det sjoveste, jeg ved, og derfor forkæler jeg gerne mig selv ved at spille noget, jeg virkelig godt kan lide. Musikken giver mig den nødvendige energi og får mig til at fokusere på at komme igennem de mange powerpoints."

Festival-sæsonen er over os. Skal du med?

"I sidste uge var jeg til Stonefree festival i London med bl.a. Blackmore's Rainbow, og jeg er der selvfølgelig fredag til Foo Fighters på Roskilde. Sommeren byder i øvrigt på Green Day på BST i Hyde Park. Derefter Montreux Jazz Festival for vel femte gang. Det er en lille perle af en festival. Denne gang hører jeg f.eks. Lauryn Hill og Tom Jones."

Hvad er din største koncertoplevelse nogensinde?

"Svært spørgsmål, men skal jeg vælge en må det blive Springsteen på San Siro i Milano 2009, som var en 3:45 timer lang sing-along med det mest entusiastiske publikum, jeg nogensinde har oplevet."