Asger Jensby skal i fængsel

Generelt
Eksklusivt for kunder
17. dec 2010 KL. 9:53
Den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory, Asger Jensby, skal bag tremmer. Det har retten i Lyngby i dag fastslået.

62-årige Asger Jensby skal 40 dage i fængsel og idømmes en samlet bøde på over 1 mio. kr. for skattesvig og ulovligt lån.

Domsmandsretten har fundet Jensby, der var direktør i IT Factorys hovedaktionær JMI Invest, skyldig i forsætlig skatteunddragelse for et samlet beløb på ca. 335.000 kr.

"Manden fandtes tillige skyldig i overtrædelse af den tidligere gældende aktieselskabslov, idet han var ansvarlig for, at det aktieselskab, hvori han var ansat som direktør, i 2008 ydede ham et ulovligt lån på 14.728.000 kr.," skriver retten i Lyngby.

Det ulovlige aktionærlån, som Asger Jensby ydede sig selv gennem JMI Invest, lød oprindeligt på 18 mio. kr., men blev beskåret til 14,7 mio. kr. på grund af forældelse.

Ubetinget fængsel

Efter at have vægtet sagens karakter og det unddragne beløbs størrelse besluttede retten at gøre fængselsstraffen ubetinget til Jensby, der er bosiddende i Norge og ikke var til stede under domsafsigelsen.

Jensby har betalt pengene tilbage, men det fik ikke retten til at se mildere på den ubetingede dom. Den tredje del af anklagen lød på momssvigt, men her blev Jensby frifundet.

Det har ikke været muligt at få fat i Asger Jensby, men borsen.dk har fået den umiddelbare kommentar fra hans advokat, der raser over bevisførelsen mod Jensby.

Læs Jensbys advokat angriber svage beviser