Generelt  
Danske Bank, Topdanmark og C20-indekset har tirsdag morgen sat kurs mod rekord båret frem af et mildt investeringsklima samt opjusteringerne til hele 2006. Samtidig rider Keops-aktien videre mod nord efter ansættelsen af de to tidligere ISS-bosser Eric Rylberg og Karsten Poulsen.

Aktien steg godt 16 pct. mandag, men analytiker Steven Brooker fra investeringsbanken SEB Enskilda vurderer over for Børsen, at den kan stige endnu mere.

Det gør den så tirsdag morgen med 3,8 pct. til kurs 27,2. Der er dog stadig et stykke vej op til rekordniveauet fra januar på 37,6.

Imens sætter C20-indekset rekord med et plus på 0,57 pct. til 432,33.

Topdanmark lægger yderligere 0,8 pct. til kursen efter mandagens opjustering og har kurs mod rekord i 879. Det samme har TrygVesta, der stiger 0,5 pct. til 394,5 samt Danske Bank, der ligger 1,2 pct. højere i 258.

Endelig stiger Nordea 1,2 pct. til 81,75, hvilket dog ikke er rekord.

SAS stiger fra morgenstunden 1,7 pct. til 87,5 forud for trafiktal for oktober. Flyselskabet offentliggør desuden kvartalsmeddelelsen, onsdag, og endelig kan købstilbuddet på Four Seasons Hotels ifølge Alm. Brand Henton sætte fokus på værdien af SAS Rezidor.

Bavarian Nordics britiske konkurrent, Acambis, havde intet nyt at berette om tildelingen af amerikanske ordrer på tredjegenerations koppevaccine, og dermed kan Bavarian nok heller ikke bibringe meget nyt om ordretildelingen, når kvartalsmeddelelsen frigives senere i dag. Aktien er steget 0,9 pct. til 402 forud for meddelelsen.

Også Mols-Linien er regnskabsaktuel, og har de seneste dage set stor handelsaktivitet i aktien. Carsten Berger købte mandag, gennem sit investeringsselskab Rudersdal, en aktiepost på 13,31 pct. af aktierne i Mols-Linien til en samlet pris på 175 mio. kr. Investeringen er ifølge Berger langsigtet. Mols-Linien stiger 2,1 pct.

NeuroSearch er klar til at købe sig til fuld kontrol over datterselskabet, NsGene, der bliver mere og mere værdifuldt, skriver Berlingske Tidende. Aktien stiger 2,3 pct. til kurs 180.

© 2006 Nyhedsbureauet Direkt
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Liberal Alliance fortryder udflytning af vismændene til Horsens: "Det var en fejl"

Nu er vintage blevet et brand

Radikale ærgrer sig over misset aftale om kviklån: "Pludselig er der nogen, der ikke vil det alligevel"

Det skal du i weekenden: Hold jul på en tagfarm

Trump har angiveligt skrevet under på en handelsaftale med Kina: Her er detaljerne, der styrer markederne

Falck får bøde på 30 mio kr i Bios-sag: "For Falck vil det altid være en påmindelse om, hvad vi aldrig gør igen"

Konservativ storsejr styrker danske renter og det britiske pund