Generelt  
Så er det slut med kløe, blodsplat og stinkende olier på varme sommeraftener. Endelig kan mennesket besejre naturens plage nr. 1, myggen, nemt, effektivt og miljøvenligt.

Det amerikanske militær har ifølge det norske nyhedsbureau NTB udviklet en ny myggedræber, Mosquito Magnet, der kan gøre det af med op til 12.000 myg på et døgn.

Myggemagneten suger myg som en støvsuger ved hjælp af propangas, og udånder kuldioxid lige som mennesker og dyr. Desuden udskiller den menneskeduft, som lokker insekterne til.

Ved en test i den norske Finnmark, hvor myggene sværmer som skyer for solen, tog maskinen ifølge NTB livet af 10 gram myg på 23 timer. Det svarer angiveligt til næsten 12.000 individer.

For at holde samme tempo med fluesmækkeren, skal man ramme over 500 i timen.

Mosquito Magnet er udviklet af US Army for at modvirke malaria blandt udsendte amerikanske soldater. Det vides ikke, om det nye våben kommer i almindelig handel.

/ritzau/
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tillykke med sejren, Boris, nu kommer de store bakker

Holbæk-projekt til 2,5 milliarder kroner skal gennemføres af kendt developer fra Grønttorvet

Hvid røg i handelskrigen – Trump og Kina bekræfter første fase af en aftale

EU-ledere gør klar til at tale fremtid med Johnson: "Vi er klar til at forsvare de europæiske interesser"

Tyskland taber eksporttronen til USA

Tonny Thierry Andersen godkendt af Finanstilsynet efter ni måneder

Portræt: Tidligere Danske Bank-kronprins endeligt kendt hæderlig og egnet til job i Nykreidt

FLSmidth snupper afgående NKT-finansdirektør

Mediesky milliardær scorer mellem 300 og 400 mio kr på salg af Fitness World