Generelt Af
Danmarks største privatejede mejeri, Tholstrup Cheese, er blevet solgt til Arla Foods. Dermed skal ostene Castello og Saga have ny ejer, lige som selskabets Pastella-pasta vil indgå i Arlas sortiment.

Salget sker, fordi Tholstrup Cheese har måttet indse, at selskabet ikke har styrken til at udnytte de vækstmuligheder, der ligger i markedet for specialoste.

"Det er en god løsning for familien og virksomheden, at det er Arla Foods, der overtager Tholstrup. Arla er det mejeri, der er bedst rustet til at videreudvikle vores mærkevarer. Vi er også glade for, at virksomheden forbliver i Danmark," siger adm. direktør Finn Schiøtt Hansen, Tholstrup Cheese Holding A/S.

Det er endnu ikke oplyst, hvor meget Arla Foods har betalt for virksomheden, der har en omsætning på ca. 830 mio. kr.

Men som tidligere beskrevet i dagbladet Børsen, har det været Tholstrup-bestyrelsens mål at få solgt virksomheden for omkring en halv mia. kr.

Det svarer til en pris 10 gange driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger i 2005. En relativt høj pris sammenlignet med tilsvarende virksomheder, men værdiansættelsen begrundes med de stærke varemærker i selskabet.

Flere kilder i kapitalmarkedet har fremhævet, at en pris omkring 350 mio. kr. er mere realistisk.

Skal styrke Arla internationalt

Tholstrup er repræsenteret i 25 lande og har blandt andet en osteproduktion i Michigan i USA. Og det er netop på det internationale marked, at Tholstrup skal styrke Arla.

Arla Foods har i de seneste fem år investeret et meget stort trecifret millionbeløb i en øget produktion af flødeost, skimmelost, feta og mozzarella til det internationale marked.

"Mærker som Castello og Saga har opbygget gode positioner på en række markeder, og vi kan med vores markedsføring og vores tilstedeværelse på de vigtigste markeder være med til at give disse stærke kvalitetsmærker yderligere et løft," siger adm. direktør Peder Tuborgh, Arla Foods.

Arla vil nu videreføre produktionen og se på, hvordan koncernen kan skabe en løsning, der sikrer den bedste udnyttelse i Danmark og USA.

Tholstrup har i dag 500 ansatte, heraf 450 i Danmark. Virksomheden producerer i alt 17.400 tons ost og 6200 tons pasta.

Salget er betinget af, at det godkendes af konkurrencemyndighederne i de enkelte lande.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse