Generelt Af
Danmarks største privatejede mejeri, Tholstrup Cheese, er blevet solgt til Arla Foods. Dermed skal ostene Castello og Saga have ny ejer, lige som selskabets Pastella-pasta vil indgå i Arlas sortiment.

Salget sker, fordi Tholstrup Cheese har måttet indse, at selskabet ikke har styrken til at udnytte de vækstmuligheder, der ligger i markedet for specialoste.

"Det er en god løsning for familien og virksomheden, at det er Arla Foods, der overtager Tholstrup. Arla er det mejeri, der er bedst rustet til at videreudvikle vores mærkevarer. Vi er også glade for, at virksomheden forbliver i Danmark," siger adm. direktør Finn Schiøtt Hansen, Tholstrup Cheese Holding A/S.

Det er endnu ikke oplyst, hvor meget Arla Foods har betalt for virksomheden, der har en omsætning på ca. 830 mio. kr.

Men som tidligere beskrevet i dagbladet Børsen, har det været Tholstrup-bestyrelsens mål at få solgt virksomheden for omkring en halv mia. kr.

Det svarer til en pris 10 gange driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger i 2005. En relativt høj pris sammenlignet med tilsvarende virksomheder, men værdiansættelsen begrundes med de stærke varemærker i selskabet.

Flere kilder i kapitalmarkedet har fremhævet, at en pris omkring 350 mio. kr. er mere realistisk.

Skal styrke Arla internationalt

Tholstrup er repræsenteret i 25 lande og har blandt andet en osteproduktion i Michigan i USA. Og det er netop på det internationale marked, at Tholstrup skal styrke Arla.

Arla Foods har i de seneste fem år investeret et meget stort trecifret millionbeløb i en øget produktion af flødeost, skimmelost, feta og mozzarella til det internationale marked.

"Mærker som Castello og Saga har opbygget gode positioner på en række markeder, og vi kan med vores markedsføring og vores tilstedeværelse på de vigtigste markeder være med til at give disse stærke kvalitetsmærker yderligere et løft," siger adm. direktør Peder Tuborgh, Arla Foods.

Arla vil nu videreføre produktionen og se på, hvordan koncernen kan skabe en løsning, der sikrer den bedste udnyttelse i Danmark og USA.

Tholstrup har i dag 500 ansatte, heraf 450 i Danmark. Virksomheden producerer i alt 17.400 tons ost og 6200 tons pasta.

Salget er betinget af, at det godkendes af konkurrencemyndighederne i de enkelte lande.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Besøg på verdens mest berømte vingård

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb

  Fastelavnsboller har aldrig været mere forskellige

  Forfejlet og rædsom "Parasitterne" på Aarhus Teater

  Uber kører fortsat med milliardminus trods stor vækst