Generelt Af
Dan Brown, forfatteren bag supersællerten "Da Vinci mysteriet", er anklaget for at have stjålet idéen til sin bestseller fra en mere en 20 år gammel udgivelse. Men Brown afviste under dagens retsmøde beskyldningerne, som han kalder "chokerende".

Det er de to forfattere bag bogen "Det hellige blod og den hellige gral", Michael Baigent og Richard Leigh, der anklager Dan Brown og forlaget bag Da Vinci mysteriet, Random House, for brud på ophavsretten.

Ifølge dem stammer pointen i Da Vinci mysteriet om Jesus' ægteskab med Maria Magdalene fra deres 20 år gamle bog, og det bruger Brown uretmæssigt som udgangspunkt for at skabe en kassesucces, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Brown vidnede i dag i retssagen mod ham og forlaget, og kaldet det "Usandt, at han skulle have stjålet og udnyttet de to forfatteres udgivelse."

Ifølge Brown har forbindelsen mellem Jesus og Maria Magdalene været diskuteret i århundreder og er i øvrigt slet ikke det afgørende tema i Da Vinci mysteriet.

"Det er derimod kirkens systematiske undertrykkelse af kvinder, dens undertrykkelse af information, genealogien bag Jesus og tydningen af religiøse symboler," sagde Brown under dagens retsmøde i London.

Hvis de to forfattere får medhold i påstanden om misbrug af ophavsrettigheder, kan det gå ud over det fortsatte salg af Da Vinci mysteriet – der i så fald kan blokeres – ligesom det i yderste konsekvens kan betyde et farvel til den planlagte filmatisering af bogen, der er sat til at få verdenspremiere i maj.

Da Vinci mysteriet er solgt i mere end 40 millioner eksemplarer verden over, og det tal er det kun fortællingerne om Harry Potter, der kan konkurrere med. Retssagen ventes afgjort løbet af ugen.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Morgenbriefing: Banker vil med på grøn bølge, milliardmål glipper i Lars Larsens Bolia

  Det skal du vide om aktiemarkedet mandag

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  På kamelryg gennem Jordans store sandkasse