Generelt Af
Dan Brown, forfatteren bag supersællerten "Da Vinci mysteriet", er anklaget for at have stjålet idéen til sin bestseller fra en mere en 20 år gammel udgivelse. Men Brown afviste under dagens retsmøde beskyldningerne, som han kalder "chokerende".

Det er de to forfattere bag bogen "Det hellige blod og den hellige gral", Michael Baigent og Richard Leigh, der anklager Dan Brown og forlaget bag Da Vinci mysteriet, Random House, for brud på ophavsretten.

Ifølge dem stammer pointen i Da Vinci mysteriet om Jesus' ægteskab med Maria Magdalene fra deres 20 år gamle bog, og det bruger Brown uretmæssigt som udgangspunkt for at skabe en kassesucces, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Brown vidnede i dag i retssagen mod ham og forlaget, og kaldet det "Usandt, at han skulle have stjålet og udnyttet de to forfatteres udgivelse."

Ifølge Brown har forbindelsen mellem Jesus og Maria Magdalene været diskuteret i århundreder og er i øvrigt slet ikke det afgørende tema i Da Vinci mysteriet.

"Det er derimod kirkens systematiske undertrykkelse af kvinder, dens undertrykkelse af information, genealogien bag Jesus og tydningen af religiøse symboler," sagde Brown under dagens retsmøde i London.

Hvis de to forfattere får medhold i påstanden om misbrug af ophavsrettigheder, kan det gå ud over det fortsatte salg af Da Vinci mysteriet – der i så fald kan blokeres – ligesom det i yderste konsekvens kan betyde et farvel til den planlagte filmatisering af bogen, der er sat til at få verdenspremiere i maj.

Da Vinci mysteriet er solgt i mere end 40 millioner eksemplarer verden over, og det tal er det kun fortællingerne om Harry Potter, der kan konkurrere med. Retssagen ventes afgjort løbet af ugen.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse