Generelt Af
Blot et døgn efter Sjælsø Gruppens opsigtsvækkende offentliggørelse af projekter til i alt 7 mia. kr. kan dagbladet Børsen igen afsløre et stort milliardprojekt i ejendomsbranchen. Nordea Liv & Pension har købt stålgrossisten Lemvigh-Müllers grund i Københavns Sydhavn.

Det er planen at opføre omkring 900 udlejningsboliger på størstedelen af det 78.000 kvadratmeter store areal. Boligerne vil være omkranset af kanaler og få udsigt mod havnen. Derudover vil der på en mindre del af arealet blive opført butikker, kontor og liberalt erhverv. Der ventes desuden opført en mindre marina i området.

"Det, at vi satser på udlejningsboliger, er usædvanligt i denne tid. Vi har bestræbt os på at finde et velbeliggende område, der ikke er alt for dyrt. Hertil kommer en størrelse på byggeriet, hvor vi kan få nogle effektivitetsgevinster og dermed holde priserne nede," siger Palle Gyldenløve, der er adm. direktør i Nordea Ejendomme - en del af Nordea Liv & Pension.

Der forventes samlet at blive opført 117.000 kvadratmeter bolig og erhverv. Det bringer næsten området på omgangshøjde med Sjælsø Gruppens projekt World Trade Center i Ørestad, der er planlagt til 125.000 kvadratmeter - primært erhvervsbyggeri i Sjælsøs Margretheholmen-projekt.

Læs hele artiklen i dagbladet Børsen


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op

Børsen mener: Sådan er kapitalismen, og heldigvis for det

Stærkt børscomeback til Levi Strauss & Co