Generelt Af
Århus-klubben AGF præsenterede fredag sin nye træner, og som rygterne havde sagt blev det nuværende træner i Esbjerg, Ove Pedersen, der indtager det brandvarme trænersæde. Aktien er dagens mest stigende.

Han er ansat på en tre og et halvt-årig kontrakt og skifter i vinterpausen med tiltrædelse 1. januar. Det skriver Århus Elite i en fondsbørsmeddelelse.

"I arbejdet på at finde den person, der skal stå i spidsen for AGF's sportslige udvikling i de næste år, har AGF lagt vægt på at finde en trænerprofil, der kan matche ledelsens ønske og strategi om at satse på at udvikle klubbens talenter til SAS-ligaspillere," skriver koncerndirektør Lars Windfeld i meddelelsen.

Den nye træner har ikke ført til en opjustering af den sportslige målsætning for sæsonen, der fortsat er at slutte på en placering i midten af SAS-ligaen som nummer 5-9.

"Med Ove Pedersen som cheftræner og Brian Steen Nielsen som sportschef er vi overbevist om, at vi i de kommende år har den sportslige ledelse, der kan løfte AGF tilbage i toppen af dansk fodbold med hårdt og målrettet arbejde," skriver direktøren.

Ove Pedersen har præsteret flotte resultater igennem sine fem år som træner i SAS-ligaen.

Først sikrede han fusionsklubben FC Midtjylland oprykning til den bedste række i sæsonen 2000/01, hvor klubben overraskende spillede sig frem til en fjerdeplads.

Året efter viste han og holdet stabilitet ved at sikre sig bronchemedaljer foran SAS-liga-veteraner som AaB og OB.

Derefter skiftede han til Esbjerg, hvor han i sin første sæson førte holdet frem til en femteplads.

Hans hidtil største præstation var dog i sæsonen 2003/04, hvor Esbjerg indtil kort tid før mål så ud til at løbe med guldmedaljerne foran FC København og Brøndby. Det endte dog med gummiben for det unge hold, og Esbjerg måtte nøjes med en tredjeplads.

Nu håber AGF så, at han kan gentage sine gode debutsæsoner fra Midtjylland og Esbjerg.

Det samme gør investorerne tilsyneladende. For anden dag i træk er AGF helt i top på Fondsbørsen. I går blev det til en stigning på hele 9,3 pct. i forventning om, at klubben ville præsentere en ny træner i dag. Og valget af Ove Pedersen falder tilsyneladende i investorernes smag, for de har sendt aktien frem med 4,6 pct. frem til kurs 2,95.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Forbrugerombudsmanden politianmelder kviklånsselskaber: Magnus Kjøller har millioner på spil

Sommerhussalget i eksplosiv start: Fordoblet siden 2011

Milliardprojektet, der gik i vasken: Navngivne aktører undsiger aftaler om bykonges drømmevandland

Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Aktieåbning: DSV i bund og Genmab i top i negativt C25

Nordea til investorerne: Sæt ikke forventningerne for højt til Fed i aften - udsigt til røde markeder

Mærsk: Sælger resterende Total-aktier for knap 6,6 mia. kr.

Talsmand for May: Vil bede EU om at udskyde brexit