Generelt Af
Århus-klubben AGF præsenterede fredag sin nye træner, og som rygterne havde sagt blev det nuværende træner i Esbjerg, Ove Pedersen, der indtager det brandvarme trænersæde. Aktien er dagens mest stigende.

Han er ansat på en tre og et halvt-årig kontrakt og skifter i vinterpausen med tiltrædelse 1. januar. Det skriver Århus Elite i en fondsbørsmeddelelse.

"I arbejdet på at finde den person, der skal stå i spidsen for AGF's sportslige udvikling i de næste år, har AGF lagt vægt på at finde en trænerprofil, der kan matche ledelsens ønske og strategi om at satse på at udvikle klubbens talenter til SAS-ligaspillere," skriver koncerndirektør Lars Windfeld i meddelelsen.

Den nye træner har ikke ført til en opjustering af den sportslige målsætning for sæsonen, der fortsat er at slutte på en placering i midten af SAS-ligaen som nummer 5-9.

"Med Ove Pedersen som cheftræner og Brian Steen Nielsen som sportschef er vi overbevist om, at vi i de kommende år har den sportslige ledelse, der kan løfte AGF tilbage i toppen af dansk fodbold med hårdt og målrettet arbejde," skriver direktøren.

Ove Pedersen har præsteret flotte resultater igennem sine fem år som træner i SAS-ligaen.

Først sikrede han fusionsklubben FC Midtjylland oprykning til den bedste række i sæsonen 2000/01, hvor klubben overraskende spillede sig frem til en fjerdeplads.

Året efter viste han og holdet stabilitet ved at sikre sig bronchemedaljer foran SAS-liga-veteraner som AaB og OB.

Derefter skiftede han til Esbjerg, hvor han i sin første sæson førte holdet frem til en femteplads.

Hans hidtil største præstation var dog i sæsonen 2003/04, hvor Esbjerg indtil kort tid før mål så ud til at løbe med guldmedaljerne foran FC København og Brøndby. Det endte dog med gummiben for det unge hold, og Esbjerg måtte nøjes med en tredjeplads.

Nu håber AGF så, at han kan gentage sine gode debutsæsoner fra Midtjylland og Esbjerg.

Det samme gør investorerne tilsyneladende. For anden dag i træk er AGF helt i top på Fondsbørsen. I går blev det til en stigning på hele 9,3 pct. i forventning om, at klubben ville præsentere en ny træner i dag. Og valget af Ove Pedersen falder tilsyneladende i investorernes smag, for de har sendt aktien frem med 4,6 pct. frem til kurs 2,95.
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet