Der bliver ryddet godt og grundigt ud i Magasin-butikkerne, efter at de nye islandske ejere er kommet på banen. Selskabet bag stormagasinerne oplyser her sent fredag aften, at det lukker butikkerne i indkøbscentret City 2 i Høje Tåstrup samt i Kolding.
Det sker bare to uger efter at en tilsvarende meddelelse blev givet om lukning af stormagasinet i Aalborg.
Meddelelsen er blevet sendt til Københavns Fondsbørs efter samme strategi og på et sandsynligvis meget nøje valgt tidspunkt fredag aften, adskillige timer efter aktiemarkedets lukketid, og samtidig i særdeles god tid inden børsmarkedet åbner igen, hvor nyheden så vil være to et halvt døgn gammel.
Bestyrelsen for selskabet bag Magasin, Th. Wessel & Vett, forklarer i meddelelsen, at den sammen med direktionen i de seneste måneder har "fokuseret på en effektivisering af stormagasinerne, på varesortiment og forretningskoncepter og på de enkelte forretningers lønsomhed."
"Ledelsen må konstatere, at det til dato ikke har været muligt at skabe overskud i de små forretninger, idet de ikke har kunnet indfri kundernes forventninger til vareudvalget i et stormagasin," hedder det videre.
Beslutningen om lukningen kommer til at berøre 58 ledere og fuldtidsmedarbejdere. De steder hvor det er muligt, vil medarbejdere fra City 2 og Kolding blive tilbudt job i de øvrige Magasin-stormagasiner, og koncernen vil tage kontakt til arbejdspladser og forretninger i de to butikscentre med henblik på at hjælpe medarbejderne videre i nye stillinger. De opsagte medarbejdere vil også få tilbud om at deltage i jobsøgningskurser.
Efter beslutningerne inden for bare to uger om at lukke tre Magasin-butikker siger administrerende direktør Peter Husum i en kommentar:
"Vi har herefter ikke planer om at lukke andre forretninger. Organisationen vil nu koncentrere sig om stormagasinerne Kongens Nytorv, Lyngby, Århus, Odense og Rødovre, hvor vi i indeværende år vil investere 85 mio. kr. i nyindretning og udvidelse af salgsarealer. Et bredere sortiment og service er vigtige elementer i at genskabe Magasin som en sund forretning, hvor vi samtidig giver vores kunder den shopping-oplevelse, de forventer."
I Magasins bestyrelse og direktion er man nu af den overbevisning, at en "restrukturering og lukning af de tabsgivende forretninger vil give Magasin en stærk finansiel position i dette regnskabsår."


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab