Danmark får nu sin første offentlige sag, der kan sætte spørgsmålstegn ved aktieanalytikeres uafhængighed, når de rådgiver i investeringer. Igennem en lang årrække har ledende medarbejdere i analysefirmaet Alfred Berg investeret privat i attraktive ejendomsprojekter sammen med de øverste topchefer i TK Development.
De har købt ejendomme ud af TK, så de nu ejes af bl.a. en tidligere direktør og analysechef i Alfred Berg.

»Det lyder klart som om, man ikke kan lægge den store vægt på de analyser. Det er noget snavs,« siger professor i erhvervsstrafferet på Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, i en umiddelbar kommentar til sagen.

Den i branchen meget kendte analysechef Torben Danielsen er én af ejerne i Ejendomsinteressentskabet Sagahus, hvor også TK-toppen er privat medejer af bl.a. parkeringshuset på en af Københavns bedre adresser på Vesterbrogade i København ved Iso-supermarkedet.

Torben Danielsen forlod Alfred Berg i 2001 efter at have tjent en formue på bonus ved som analysechef at skabe høj omsætning i aktier. Det var bl.a. køb og salg af TK-aktier, som han analyserede og skrev om i flere år - også da han blev inviteret ind som medejer i Sagahus.

Læs hele artiklen i dagbladet Børsen


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd

Vestager straffer Nike for at styre salg af fodboldtrøjer

78-årige Benny Frandsens virksomhed buldrer frem: Resultat vokset otte år i træk

Styrelse henter 2,5 milliarder på opkrævning af gæld

Rockwool og FLS i bunden af rødt C25 efter dårlige nøgletal globalt

Icelandair dropper igen drøftelser om samarbejde med Wow Air

Skatteminister udskyder ny boligskattelov til efter et valg

Truslen fra cyberspionage er fortsat på højeste niveau

Deutsche Bank-chefer får forbud mod at handle Deutsche-aktier