Generelt  
Danskeren Lone Fønss Schrøder er udset til at blive bestyrelsesformand i holdingselskabet Kværner ASA, oplyser norsk tv NRK.

Kværner ASA ventes at blive oprettet 19. marts på en generalforsamling i Aker Kværner, som derefter splittes op i tre nye selskaber, Kværner, Aker Kværner og Aker Yards. Fønss Schrøder har en fortid hos A.P. Møller og har i det seneste år siddet i det nuværende Aker Kværners bestyrelse.

"Hun har gjort en rigtig god indsats som bestyrelsesmedlem. Vi er glade for at få hende som bestyrelsesformand," siger Knut Traaseth fra den norske Aksjonærforening, som har haft til opgave at finde 15 bestyrelsesmedlemmer til de tre nye selskaber.

Også en anden dansker, Niels Kornerup, får plads i Kværner ASA-bestyrelsen sammen med Jan Frøshaug, Eva von Hirsch og Kjell Storeide.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse