Generelt  
Danskeren Lone Fønss Schrøder er udset til at blive bestyrelsesformand i holdingselskabet Kværner ASA, oplyser norsk tv NRK.

Kværner ASA ventes at blive oprettet 19. marts på en generalforsamling i Aker Kværner, som derefter splittes op i tre nye selskaber, Kværner, Aker Kværner og Aker Yards. Fønss Schrøder har en fortid hos A.P. Møller og har i det seneste år siddet i det nuværende Aker Kværners bestyrelse.

"Hun har gjort en rigtig god indsats som bestyrelsesmedlem. Vi er glade for at få hende som bestyrelsesformand," siger Knut Traaseth fra den norske Aksjonærforening, som har haft til opgave at finde 15 bestyrelsesmedlemmer til de tre nye selskaber.

Også en anden dansker, Niels Kornerup, får plads i Kværner ASA-bestyrelsen sammen med Jan Frøshaug, Eva von Hirsch og Kjell Storeide.

/ritzau/


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Ole Troelsø i audiens på verdens mest berømte vingård, hvor en flaske kan koste flere millioner

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Mord, sex og løgne på den finurlige måde i Christina Hesselholdts flotte nye roman

  Gå på opdagelse i Frida Kahlos charmerende kvarter

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb