Generelt  
Det kan betale sig at prutte om prisen for lån i flere bankers filialer. Især hvis man er trofast kunde i sin bank. Det viser en undersøgelse, som forbrugerbladet Tænk+Test har foretaget.

Renten på et lån på 100.000 kroner svingede op mod to procent og kan betyde en årlig besparelse på op til 1000 kroner.

I Jyske Banks filialer svingede renten på et 100.000 kroners lån til køb af en andelslejlighed fra 6,25 til mellem 7,00 og 7,50 procent.

I Amagerbankens filialer var forskellen fra 7,50 til 9,00 procent, og i Danske Banks filialer svingede renten fra 6,00 til 7,75 procent. Dyrest var det for de testpersoner, der i forvejen var kunde i Danske Bank.

Økonom i Forbrugerrådet Morten Westergaard undrer sig over, at de trofaste kunder, der har bidraget til bankens indtjening gennem mange år, ikke bliver belønnet, mens folk, der kommer udefra får en bedre rente.

"Hvis jeg var kunde i Danske Bank, så ville jeg være godt utilfreds med det forhold," siger Morten Westergaard til bladet.

/ritzau/

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ørsted sælger Radius for 21 milliarder

Fire Sydbank-medlemmer trak sig i en mail: Ny formand kalder det for en "dramatisk aften"

"Får Nationalbanken ret i sin prognose, vil boligejerne kunne se frem til en forøgelse i deres friværdi på 174.000 kr"

Nationalbank-direktør: Der er bobler - guldprisen er et godt eksempel

Investorer om potentielle comeback-aktier: "Har de styr på finanserne og ikke al for meget gæld, så kan det blive interessant"

Partner kunne ikke betale: En af Danmarks største minkavlere tager skrald på 21 mio kr

Warnøe tog ulovlige lån for at overleve: Samtidig købte han private boliger for et tocifret millionbeløb

Afgående Sydbank-formand forholder sig tavs om exit

Analytiker om Sydbanks bestyrelsesdrama: "Det sætter nogle spørgsmålstegn ved, hvad er det for nogle uenigheder, der helt præcist ligger bag"