Generelt Af
2001 var et godt år for Flemming Skouboe. Et rigtig godt år. Den tidligere ejer af LM Glasfiber kan sidde på sin private ø i Lillebælt eller på sit skotske højlandsgods og bladre i sidste års regnskab med stor tilfredshed.
Resultatet i Flemming Skouboes moderselskab med det anonyme navn Møllehegnet Holding A/S blev nemlig på intet mindre end 1.796.634.200 kr. eller næsten 1,8 mia. kr.
Dermed præsterede Flemming Skouboe et resultat i 2001, som langt de fleste KFX-selskaber må nøjes med at drømme om. Det er faktisk kun A.P. Møller, Novo og Vestas, der havde en bedre bundlinje sidste år, mens Møllehegnet Holding gav selskaber som Carlsberg, Lundbeck og ISS baghjul.
Flemming Skouboes milliardindtægt stammer fra salget af verdens største producent af vindmøllevinger, LM Glasfiber med hovedsæde i Lunderskov ved Kolding.
Skouboe solgte LM Glasfiber, som hans far grundlagde, til den engelske investeringsfond Doughty Hanson i marts 2001. Prisen har hidtil været holdt hemmelig, men ved at lægge tallene fra de forskellige regnskaber sammen viser det sig, at Flemming Skouboe fik 2,1 mia. kr. for sit og faderens livsværk.
Bag Flemming Skouboes holdingselskab gemmer der sig nemlig fire anpartsselskaber med navnene Mølledammen 1 til 4. Hvert af disse fire selskaber havde i 2001 nøjagtig den samme indtægt på 489.125.230 kr. fra salg af virksomhedsandele. Altså en samlet 1,956 mia. kr. De resterende godt 150 mio. gik direkte til Flemming Skouboe selv.

Læs hele artiklen i dagbladet Børsen.

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerI fremtiden kan du betale uden at røre en finger

Annoncørbetalt
indhold af Danske Bank

Forsiden lige nu


Krogsgaard spår 10 gode år for Novos supermolekyle: Arven er sikret til efter Fruergaard

Dansk ingeniørvirksomhed bliver en del af stor international koncern: Et strategisk vigtigt skridt

Aktieluk i USA: Små plusser til slut - Nike og Apple øverst i Dow Jones

MP Pension til Coloplast: I år har vi fået endnu en grund til at stemme imod Lars Rasmussen som formand

CIP sejrer i USA med havmøllepark - Shell og Ørsted forbigået

Coloplast-formand om aflysning af frasalg af urologi-division: Det kan kun gå en vej og det er fremad

Rambøll vil sætte strøm på alle firmabiler: "Vores ambition er, at de eneste biler, vi har, er elbiler eller plugin-hybridbiler"

Sydbank om Danske Bank-opjustering: Det ligner en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på under en uge