Generelt Af
2001 var et godt år for Flemming Skouboe. Et rigtig godt år. Den tidligere ejer af LM Glasfiber kan sidde på sin private ø i Lillebælt eller på sit skotske højlandsgods og bladre i sidste års regnskab med stor tilfredshed.
Resultatet i Flemming Skouboes moderselskab med det anonyme navn Møllehegnet Holding A/S blev nemlig på intet mindre end 1.796.634.200 kr. eller næsten 1,8 mia. kr.
Dermed præsterede Flemming Skouboe et resultat i 2001, som langt de fleste KFX-selskaber må nøjes med at drømme om. Det er faktisk kun A.P. Møller, Novo og Vestas, der havde en bedre bundlinje sidste år, mens Møllehegnet Holding gav selskaber som Carlsberg, Lundbeck og ISS baghjul.
Flemming Skouboes milliardindtægt stammer fra salget af verdens største producent af vindmøllevinger, LM Glasfiber med hovedsæde i Lunderskov ved Kolding.
Skouboe solgte LM Glasfiber, som hans far grundlagde, til den engelske investeringsfond Doughty Hanson i marts 2001. Prisen har hidtil været holdt hemmelig, men ved at lægge tallene fra de forskellige regnskaber sammen viser det sig, at Flemming Skouboe fik 2,1 mia. kr. for sit og faderens livsværk.
Bag Flemming Skouboes holdingselskab gemmer der sig nemlig fire anpartsselskaber med navnene Mølledammen 1 til 4. Hvert af disse fire selskaber havde i 2001 nøjagtig den samme indtægt på 489.125.230 kr. fra salg af virksomhedsandele. Altså en samlet 1,956 mia. kr. De resterende godt 150 mio. gik direkte til Flemming Skouboe selv.

Læs hele artiklen i dagbladet Børsen.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Morgenbriefing: Banker vil med på grøn bølge, milliardmål glipper i Lars Larsens Bolia

  Det skal du vide om aktiemarkedet mandag

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  På kamelryg gennem Jordans store sandkasse