Generelt Af
Der var til det sidste spænding om udfaldet, men sent mandag aften stod det klart, at Danmarks næststørste andelsmejeri, Hellevad Omegns Andelsmejeri, med et snævert flertal siger ja til at lade sig opkøbe af den dansk-svenske mejerigigant Arla Foods.

Det var resultatet af mandagens ekstraordinære generalforsamling, hvor Hellevads andelshavere ved en urafstemning skulle forholde sig til Arlas frieri. Resultatet blev, at 63 andelshavere stemte for, mens 50 stemte imod overtagelsen, som betyder, at Arla per 1. oktober i år overtager Hellevads mejeri.

"Jeg er ganske tilfreds med aftenens resultat, selv om jeg godt kunne have tænkt mig en større tilslutning til opkøbet fra vores andelshavere," siger formand for Hellevad Omegns Andelsmejeri, Hans Jürgen Schmidt Meyer, til Børsen Online.

"Men der var mange følelser involveret i aftenens debat. Alle andelshaverne synes, det har været et godt mejeri i mange år, og det har man ikke lyst til at kaste bort. I bestyrelsen har vi dog været nødt til at se lidt mere nøgternt på det, og derfor har der i bestyrelsen hele tiden været et flertal for et ja til Arla," fortsætter han.

På forhånd stod Hellevads økologiske producenter til at få problemer, hvis det var blevet et nej, for Arla havde på forhånd meddelt, at mejeriselskabet per 1. oktober ikke længere ville aftage de 20 mio. liter økologiske mælk, der årligt kommer fra Hellevad. Men med andelshavernes accept af Arlas tilbud er det formentlig slut med mejerivirksomhed i Hellevad. Alligevel er formanden optimistisk.

"Jeg tror ikke, at produktionen vil stoppe lige med det samme i Hellevad, det er i hvert fald ikke de signaler, vi har fået fra Arla. Jeg tror på, at vi kan fortsætte i hvert fald et år endnu," siger Hans Jürgen Schmidt Meyer.

Allerede i januar erfarede dagbladet Børsen, at Arla havde afgivet et købstilbud på andelsmejeriet i Hellevad , og Arla stillede dengang i udsigt, at Hellevads andelshavere i forhold til Arlas øvrige mælkeproducenter kunne se frem til en merpris på 20 øre per liter leveret mælk i de følgende to år.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hans Savonije er ikke sådan en direktør, der møder på kontoret hver dag: "Jeg prøver at være der, hvor vi tjener pengene"

Danske Bank er blevet 100 milliarder mindre værd

Analytiker efter nyt C25-fald: Pas på med at bundfiske aktier

Scandinavian Tobacco Group nedlægger op til 120 stillinger

Aktieåbning: Genmab og Ambu starter i bunden i helt rødt marked

Ambu-boss: Aktien lider stor uforklarlig nedgang

Hele C25 er i rødt - nye tæsk til Ambu og Genmab

Store kursfald i Asien fortsætter: "Som markedet er nu, så virker det til, at investorerne er meget nervøse over de ting, der foregår"