Generelt Af
Der var til det sidste spænding om udfaldet, men sent mandag aften stod det klart, at Danmarks næststørste andelsmejeri, Hellevad Omegns Andelsmejeri, med et snævert flertal siger ja til at lade sig opkøbe af den dansk-svenske mejerigigant Arla Foods.

Det var resultatet af mandagens ekstraordinære generalforsamling, hvor Hellevads andelshavere ved en urafstemning skulle forholde sig til Arlas frieri. Resultatet blev, at 63 andelshavere stemte for, mens 50 stemte imod overtagelsen, som betyder, at Arla per 1. oktober i år overtager Hellevads mejeri.

"Jeg er ganske tilfreds med aftenens resultat, selv om jeg godt kunne have tænkt mig en større tilslutning til opkøbet fra vores andelshavere," siger formand for Hellevad Omegns Andelsmejeri, Hans Jürgen Schmidt Meyer, til Børsen Online.

"Men der var mange følelser involveret i aftenens debat. Alle andelshaverne synes, det har været et godt mejeri i mange år, og det har man ikke lyst til at kaste bort. I bestyrelsen har vi dog været nødt til at se lidt mere nøgternt på det, og derfor har der i bestyrelsen hele tiden været et flertal for et ja til Arla," fortsætter han.

På forhånd stod Hellevads økologiske producenter til at få problemer, hvis det var blevet et nej, for Arla havde på forhånd meddelt, at mejeriselskabet per 1. oktober ikke længere ville aftage de 20 mio. liter økologiske mælk, der årligt kommer fra Hellevad. Men med andelshavernes accept af Arlas tilbud er det formentlig slut med mejerivirksomhed i Hellevad. Alligevel er formanden optimistisk.

"Jeg tror ikke, at produktionen vil stoppe lige med det samme i Hellevad, det er i hvert fald ikke de signaler, vi har fået fra Arla. Jeg tror på, at vi kan fortsætte i hvert fald et år endnu," siger Hans Jürgen Schmidt Meyer.

Allerede i januar erfarede dagbladet Børsen, at Arla havde afgivet et købstilbud på andelsmejeriet i Hellevad , og Arla stillede dengang i udsigt, at Hellevads andelshavere i forhold til Arlas øvrige mælkeproducenter kunne se frem til en merpris på 20 øre per liter leveret mælk i de følgende to år.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Aktier: Regnskabsaktuelle ISS steg til tops i C25

  Trumps toldbombe mod biler fra EU er defekt: "Fakta ser ikke ud til at forstyrre Trump"

  Finanstilsynet: Europæisk granskning af rolle i hvidvasksag fortsætter

  24 sømænd får EU til at stramme sanktioner mod Rusland

  Handelsbanken reserverer 172 mio kr til afgående direktør

  Medier: Honda vil lukke fabrik i Storbritannien

  Chefstrateg: Her er tre ting der kan ændre aktiestemningen

  Norwegian sælger nye aktier til spotpris - aktien i stort dyk

  7 MP'er forlader Labour i protest mod Corbyn: "Labours forræderi om Europa står nu klart for alle"