Generelt Af
Ruslands langsigtede kreditvurdering er blevet løftet en tand til "BBB" fra tidligere "BBB-" af det amerikanske ratingbureau Fitch. Den nye bedømmelse er samtidig givet med stabile udsigter.

Det skriver Bloomberg News.

Vurderingen "BBB" er den næstlaveste vurdering i det, man kalder for "investment grade", hvor de fleste store obligationsinvestorer inden for deres investeringsmålsætninger kan investere.

- Rusland har forstærket en troværdig og konsekvent politisk ramme, som vil levere forbedrede makroøkonomisk stabilitet, reducere indflydelsen fra olieprisernes udsving på økonomien og støtte øget modstandskraft mod udefrakommende chok, skriver Fitch.

Rusland er dog gennem nu fem år underlagt sanktioner fra USA og EU efter annekteringen af Krim Halvøen, og det har påvirket landets adgang til kapital på finansmarkederne. Det har omvendt tvunget landet til mere disciplin, fremhæves det, og Rusland havde i 2018 det største overskud på statsbudgettet i ti år, ligesom valutareserven er vokset til 500 mia. dollar.

Hos de to konkurrerende ratingbureauer, Standard & Poor's og Moody's, har Rusland stadig deres laveste investment grade-vurdering på henholdsvis "BBB-" og "Baa3".

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk maskinfabrik får tæv af svensk kronedyk: "Det gør at vi mister konkurrencekraft."

Retssag mod tidligere ledelse i Amagerbanken afsluttes - skal betale 255,5 mio. kr. i erstatning

Teva indgår forlig i amerikansk opioid-sag - skal donere medicin for 23 mia. dollar

Niels Lunde: Tip til Novozymes' nye topchef

Mærsk har drejet på de rigtige håndtag efter hård start på året: "Vi har set det her før fra Mærsk"

Dansk kryptomønt er over 550 mio kr værd: "Vi er klar til at gå i gang med vores næste fase"

Danske Bank modtager yderligere 64 stævninger – erstatningskrav vokser med 2,5 mia. kr.

Johnsons brexit-aftale kommer ikke til afstemning

Mærsk lukker med en stigning på 8 pct. efter opjustering