Generelt Af
Torsdag aften dansk tid meddelte USA's præsident, Donald Trump, at et amerikansk krigsskib havde ødelagt en iransk drone nær Den Persiske Golf.

Men det benægter Irans stedfortrædende udenrigsminister, Abbas Araghchi, i et opslag på det sociale medie Twitter fredag.

- Vi har ikke mistet nogen drone i Hormuzstrædet eller nogen andre steder, skriver Araghchi.

- Jeg er bekymret for, at USS Boxer (amerikansk skib, red.) har skudt deres egen drone ned ved en fejl, lyder det videre fra stedfortræderen.

Da landets udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, bliver spurgt til den ødelagte drone under et FN-møde i New York i USA, har han heller ikke meget at tilføje.

- Ingen informationer om en manglende drone, siger udenrigsministeren ifølge nyhedsbureauet AP.

Meldingen fra landets militær ifølge AFP fredag morgen er også, at alle landets droner er vendt sikkert tilbage.

Donald Trump meddelte, at dronen nærmede sig skibet "USS Boxer", der følte sig nødsaget til at ødelægge den iranske drone.

Dronen udgjorde en trussel mod skibets og dets besætning, lød vurderingen fra det amerikanske skib. Trump vurderer, at der derfor var tale om en "forsvarshandling".

Dronen befandt sig omkring 900 meter fra det amerikanske skib i Hormuzstrædet mellem Den Persiske Golf og Omanbugten. I de seneste uger har situationen i området været særligt anspændt.

- Det her er det seneste af flere provokerende og fjendtlige aktioner fra Iran mod skibe i internationalt farvand, siger Trump ifølge nyhedsbureauet AFP.

20. juni skød Iran en amerikanske drone ned i Hormuzstrædet. Torsdag meddelte Irans Revolutionsgarde, at de havde tilbageholde et skib i Den Persiske Golf.

Det er endnu uvist, hvilket skib der er tale om, men ifølge billeder fra landets statslige tv-kanal ser det ud til, at der er tale om et skib fra De Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Det britiske parlament samles lørdag: Tre stemmer kan afgøre brexit-aftales skæbne

Han kæler nu for Paustian

Kronik: Sådan vender du storrumskontoret til din fordel

Pia Laub er drejet fra sin karrierevej: "Jeg har min opsigelse med til dig i dag"

Den bedste pinot noir blandt 56 blindsmagte

Boeing-aktien falder tungt efter 737 MAX-oplysninger

Erhvervslivets lyst til at investere er den laveste siden 2013: "Der er en recessionsfrygt i dele af erhvervslivet"

Aktieluk i USA: Pres på Faang-aktier - medicinalkæmpe og Boeing sendt ned

Bavarian: Fase 2-forsøg i behandling af blærekræft nåede ikke målene