Generelt Af
Oliepriserne stiger fredag morgen oven på øgede spændinger i Mellemøsten, efter at den amerikanske flåde har skudt en iransk drone ned. Dertil vurderer en analytiker, at den amerikanske centralbank vil skære yderligere i renten.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 63,11 dollar mod 62,43 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,13 dollar mod 55,41 dollar torsdag eftermiddag.

Den amerikanske regering meddelte torsdag ifølge Reuters, at et af flådens skibe havde "ødelagt" en iransk drone, der havde truet fartøjet, i Hormuzstrædet. Iran afviser dog at have mistet en drone.

Nedskydningen sker ifølge Reuters, efter at Storbritannien har svoret at forsvare egne interesser i området, mens den amerikanske generalkommandør Kenneth McKenzie har udtalt, at USA vil arbejde "aggressivt" for at sikre fri passage i Hormuzstrædet efter den sidste tids angreb på olietankere.

Oliepriserne understøttes yderligere af tegn på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil skære drastisk i renten, siger analytiker til Reuters.

- Centralbankens sikkerhedsnet og meddelelsen om den amerikanske flådes nedskydning af en iransk drone skaber minimal støtte for oliemarkeder midt i et landskab med meget pessimistiske forventninger, siger Stephen Innes, der er partner i Vanguard Markets, til Reuters.

Også priserne på guld og kobber stiger.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1442,78 dollar mod 1422,31 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6082 dollar mod 5967 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerInvester i kunst: Unikke danske værker på auktion

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Bødskov smider bombe under boligmarkedet: Udskyder nye boligskatter til 2024

Pandora brager op: Alle vore kunder råber og skriger efter et signal - men det kommer først i fjerde kvartal

Nike-topchef stopper efter skandaler og aktiestigning på 815 pct

Pandora i kæmpe kursspring efter ny anbefaling fra Carnegie

Chefanalytiker tror på udskydelse af brexit: EU risikerer at få skylden for at skubbe Storbritannien ud over kanten uden en aftale

Landbobank-direktør: Derfor klarer vi os markant bedre end konkurrenterne

Parlamentet stemte for brexitaftalen - men ikke for at klappe i og skrive under i en fart. Hvad gør EU og Boris Johnson nu?

Henrik Lind og Lego-familie satser formue i ny milliardfond

Danskernes tro på økonomien dykker mod nul og er den laveste i tre år: "Krisefrygten kan hive fart ud af dansk økonomi"