Strømafbrydelse mørklagde Manhattans skyline i timevis
Foto: Timothy A. Clary/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Den ikoniske skyline på Manhattan blev delvist henlagt i mørke, da et omfattende strømsvigt natten til søndag dansk tid ramte flere end 45.000 husstande og butikker i New York.

Elevatorer sad fast, butikker lå henlagt i mørke og flere metrostationer blev sat ud af drift.

Tidligt søndag morgen dansk tid vendte strømmen tilbage i hele byen, meddeler energiselskabet Con Edison, der leverer strøm til New York. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Strømmen gik tidligt på aftenen, og udfaldet ramte blandt andet området Upper West Side og Rockefeller Center, som er et stort kompleks af kontor- og forretningsbygninger i New York.

Brand i transformator

Strømafbrydelsen skyldtes en brand i en transformator. Branden startede ifølge brandvæsenet i New York på West 64th Street og West End Avenue.

Energiselskabet skrev tidligere natten til søndag på Twitter, at man arbejdede på at fikse "en omfattende strømafbrydelse på den vestlige side af Manhattan".

Størstedelen af teatrene på Broadway lukkede som følge af hændelsen, oplyser politiet i New York.

Brandvæsenet i byen oplyser, at det under strømafbrydelsen modtog flere anmeldelser fra folk, der sad fast i elevatorer og havde brug for hjælp.

Ingen er kommet til skade

Guvernøren i New York, Andrew Cuomo, skriver i en meddelelse, at ingen er kommet til skade i forbindelse med strømafbrydelsen.

"Mens der heldigvis ikke er nogen, der er kommet til skade som følge af denne hændelse, så er det helt uacceptabelt, at det overhovedet kunne ske," skriver han ifølge mediet NBC.

"Jeg beder myndighederne om at efterforske og identificere den præcise årsag til strømafbrydelsen for at undgå, at afbrydelser i denne størrelsesorden nogensinde kan ske igen."

Lørdagens strømafbrydelse kom netop på årsdagen for en omfattende strømafbrydelse i 1977, hvor størstedelen af New York var uden strøm.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Aktieluk i USA: Fed-kommentar og optrappet Iran-krise sendte markedet ned

Oliepriserne går op efter Irans beslaglæggelse af britisk tanker

Bjarke Ingels og Henrik Werdelin smider penge i dansk tech-selskab: Vil digitalisere ejendomsbranchen

Regeringen står fast: Vil ikke betale mere til EU's budget

Aktiestatus i USA: Microsoft belønnes i lysegrønt marked efter pæne tal

SF og R tror på forbud mod salg af fossilbiler trods EU-nej

Audis storsælger vil ikke bare ligne alle andre Audier

Markedet lukker: Pandora med bundplacering efter sænket kursmål