Trump har modtaget "smukt" brev fra Xi Jinping
Foto: Saul Loeb / AFP / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Opdateret kl. 19:25 - Midt i handelskrigens opblussen har USA's præsident Donald Trump modtaget et - med præsidentens egne ord - "smukt" brev fra Kinas præsident Xi Jinping.

Det skriver Bloomberg News.

De to landes ledere vil derfor muligvis tale sammen over telefonen, oplyste præsidenten til journalister ved Det Hvide Hus torsdag.

Meldingen fra USA's præsident kommer samtidig med, at Kinas delegation ankommer til Washington for at genoptage forhandlingerne.

- Jeg tror, det bliver en meget stærk dag, sagde Trump, som dog også understregede, at USA har et fint alternativ i indtægterne fra told på kinesiske varer.

Donald Trump udløste en krise i handelsforhandlingerne mellem de to lande, da han søndag på Twitter meldte ud, at USA fredag vil indføre forhøjet told fra 10 til 25 pct. på kinesiske importvarer for 200 mia. dollar, ligesom præsidenten truede med 25 pct. told på varer for 325 mia. dollar, der endnu ikke er pålagt told.

Præsidenten mener, at Kina har trukket sig fra løfter, som er blevet givet tidligere i forhandlingerne.

- De forhøjede toldsatser, som vi har planlagt? De skyldes, at de har brudt aftalen, sagde præsidenten på et vælgermøde så sent som onsdag i Panama City i Florida ifølge Reuters.

Kina har i sin tur gennem landets handelsministerium afvist de amerikanske beskyldninger, ligesom landet har truet med at svare igen på nye eller forhøjede toldsatser.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt rekordregnskab fra Jysk: "Det er et resultat, som vi i familien er meget tilfredse med"

Kapitalfond slap af med Sportmaster: Nu er direktør fortid efter mindre end ét år

Investor Live: Virusfrygt banker C25-indekset ned med 1 pct.

November overhaler december som største handelsmåned efter Black Friday-indtog: "Den svigtende julehandel vil sætte sig spor i branchen"

Chefstrateg om frygt for kinesisk virus: "Der er derfor også lagt op til fald når de europæiske aktiebørser åbner her til morgen"

Mens du sov: Frygt for Corona-virus sender aktier og futures ned

Danskerne købte boliger for rekordhøjt beløb i 2019

Finanstilsynet: Engangsgevinster kan ikke længere redde bankerne fra de negative renter