Trump har modtaget "smukt" brev fra Xi Jinping
Foto: Saul Loeb / AFP / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Opdateret kl. 19:25 - Midt i handelskrigens opblussen har USA's præsident Donald Trump modtaget et - med præsidentens egne ord - "smukt" brev fra Kinas præsident Xi Jinping.

Det skriver Bloomberg News.

De to landes ledere vil derfor muligvis tale sammen over telefonen, oplyste præsidenten til journalister ved Det Hvide Hus torsdag.

Meldingen fra USA's præsident kommer samtidig med, at Kinas delegation ankommer til Washington for at genoptage forhandlingerne.

- Jeg tror, det bliver en meget stærk dag, sagde Trump, som dog også understregede, at USA har et fint alternativ i indtægterne fra told på kinesiske varer.

Donald Trump udløste en krise i handelsforhandlingerne mellem de to lande, da han søndag på Twitter meldte ud, at USA fredag vil indføre forhøjet told fra 10 til 25 pct. på kinesiske importvarer for 200 mia. dollar, ligesom præsidenten truede med 25 pct. told på varer for 325 mia. dollar, der endnu ikke er pålagt told.

Præsidenten mener, at Kina har trukket sig fra løfter, som er blevet givet tidligere i forhandlingerne.

- De forhøjede toldsatser, som vi har planlagt? De skyldes, at de har brudt aftalen, sagde præsidenten på et vælgermøde så sent som onsdag i Panama City i Florida ifølge Reuters.

Kina har i sin tur gennem landets handelsministerium afvist de amerikanske beskyldninger, ligesom landet har truet med at svare igen på nye eller forhøjede toldsatser.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Folk er kommet fra Fyn og Jylland for at besøge vores lille butik"

Medie: Fængslet russer peger på Danske Bank som hvidvaskcentral

Sådan undgår du truende minusrenter

Nordea: Sandsynligt at Per Aarsleff opjusterer tirsdag

God Weekend med Julie Brøgger

Ugen der kommer: Specialøl er i fokus i Royal Unibrew-regnskab

Analytikere spændte på dagens G7-topmøde: "Hvis Trump virkelig ryger i totterne på Macron eller Merkel, så kan det godt rykke en hel del"

Løkke svarer igen på blå kritik: "VK-alliance er rygraden i det borgerlige-liberale Danmark"