Trump har modtaget "smukt" brev fra Xi Jinping
Foto: Saul Loeb / AFP / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Opdateret kl. 19:25 - Midt i handelskrigens opblussen har USA's præsident Donald Trump modtaget et - med præsidentens egne ord - "smukt" brev fra Kinas præsident Xi Jinping.

Det skriver Bloomberg News.

De to landes ledere vil derfor muligvis tale sammen over telefonen, oplyste præsidenten til journalister ved Det Hvide Hus torsdag.

Meldingen fra USA's præsident kommer samtidig med, at Kinas delegation ankommer til Washington for at genoptage forhandlingerne.

- Jeg tror, det bliver en meget stærk dag, sagde Trump, som dog også understregede, at USA har et fint alternativ i indtægterne fra told på kinesiske varer.

Donald Trump udløste en krise i handelsforhandlingerne mellem de to lande, da han søndag på Twitter meldte ud, at USA fredag vil indføre forhøjet told fra 10 til 25 pct. på kinesiske importvarer for 200 mia. dollar, ligesom præsidenten truede med 25 pct. told på varer for 325 mia. dollar, der endnu ikke er pålagt told.

Præsidenten mener, at Kina har trukket sig fra løfter, som er blevet givet tidligere i forhandlingerne.

- De forhøjede toldsatser, som vi har planlagt? De skyldes, at de har brudt aftalen, sagde præsidenten på et vælgermøde så sent som onsdag i Panama City i Florida ifølge Reuters.

Kina har i sin tur gennem landets handelsministerium afvist de amerikanske beskyldninger, ligesom landet har truet med at svare igen på nye eller forhøjede toldsatser.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette F. sastser på pension med DF: "Kristian, jeg regner med dig"

Roadtrip i det vilde vesten

Italien vil sælge aktier for at nedbringe gæld

3F-formand: Indiskutabelt at der er frit fagforeningsvalg

Miljøprotester mod Frankfurts store bilshow

De kan ikke blive enige - Kudlow modsiger Trump

Nordjysk murerklub: For os skal murersvende være i 3F

Verdens ældste bank vil smide sine dårlige lån