Disney-aktien stiger efter positivt regnskab og stor biografsucces
Robert Iger, topchef i Disney.
Foto: Monica Almeida / Reuters / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Andet kvartal bød på en let overraskelse i den positive ende fra verdens største underholdningskoncern Walt Disney Corp., og aktien stiger 2,4 pct. i onsdagens eftermarked.

Underholdningskoncernen kom gennem perioden med et justeret overskud per aktie på 1,61 dollar, mens omsætningen landede på 14,92 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,58 dollar og en omsætning på 14,54 mia. dollar.

Regnskabet kommer i kølvandet på et par stærke nyheder fra koncernen i maj. Først slog koncernens nye film, "Avengers: Endgame", indtjeningsrekorden for premiereweekend, og siden vidnede billetsalgene om, at filmens indtjening kravler op ad rekordlisterne.

Fredag meldte selskabet også om et frasalg af 21 regionale sportskanaler i USA for 9,6 mia. dollar. Prisen var godkendt, da salget var under tvang, fordi det var en del af kravet for, at de amerikanske konkurrencemyndigheder ville godkende Disneys overtagelse af aktiverne i 21st Century Fox for 71 mia. dollar.

- Vi er glade for vort andet kvartal og begejstrede over rekordsuccesen for "Avengers: Endgame", som nu er den næstmest indtjenende film nogensinde, og som vil blive streamet eksklusivt på Disney+ fra den 11. december, udtaler Robert Iger, topchef i Disney, i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNeurogastronomi er på vej ind på arbejdspladsen

Annoncørbetalt
indhold af Kokkenes Køkken

Forsiden lige nu


Udskydelse af nye boligskatter kan koste boligejere 9 mia kr

800.000 boligejere må vente længere på 14 mia

Dansk advokat sigtet for skattefusk for 161 mio kr

Kammeradvokaten: Russisk minister var ejer af fond på Bermuda - ikke dansk advokat

Microsoft trumfer forventningerne til omsætning og bundlinje

Ørsted-partnerskab indgår 25-årig OREC-aftale i New York

Udskudt boligskat kan give projektsalg et løft

Veganeraktie fortsætter kursfaldet - på frygt for aktieudsalg

Jysk Fynske Medier skærer 150 stillinger i spareplan