Trump siger farvel til minister med ansvar for grænsen
Kirstjen Nielsen (midt i billedet) har ofte skullet stå på mål for nogle af de mest kontroversielle politiske beslutninger i Trumps administration.
Foto: Kevin Lamarque/Reuters
Generelt Af
Den amerikanske minister for national sikkerhed, Kirstjen Nielsen, trækker sig fra sin post. Det bekræfter USA's præsident, Donald Trump, på Twitter.

Det er angiveligt præsidentens utilfredshed med Nielsens indsats på asyl- og immigrationsspørgsmålet, der er årsagen, skriver tv-stationen CBS.

"Kirstjen Nielsen forlader sin position, og jeg takker hende for hendes tjeneste," skriver Trump på Twitter.

Han meddeler samtidig, at han har udpeget den nuværende chef for de amerikanske told- og grænsemyndigheder, Kevin McAleenan, som fungerende minister.

Nielsen har været USA's minister for national sikkerhed siden december 2017. Under hendes ledelse har ministeriet haft ansvar for at eksekvere flere af Trumps mere kontroversielle politiske beslutninger - herunder den foreslåede mur langs grænsen til Mexico.

Hun har også skullet forsvare administrationens beslutning om at adskille flygtninge- og immigrantbørn fra deres forældre.

Demokraterne i Kongressen har i flere omgange indkaldt Nielsen til høringer angående Trumps asyl- og immigrationspolitik.

Så sent som sidste måned skulle hun svare på kritiske spørgsmål om Trumps gentagende forsøg på at skaffe finansiering af grænsemuren.

Flere amerikanske medier beskriver, at forholdet mellem Nielsen og Trump har været præget af konflikt fra hendes tiltrædelse i 2017, og præsidenten har gentagende gange udtalt sig negativt om hendes indsats.

Der har tidligere været meldinger om, at hun ville trække sig senest omkring årsskiftet, skriver Wall Street Journal. Men det til trods har Nielsen offentligt støttet både præsidenten og hans politiske linje.

Trump har kaldt situationen langs grænsen for en national krise og erklærede tidligere på året en nødretstilstand for at sikre midler til grænsekontrol.

I sidste uge truede han således med helt at lukke grænsen til Mexico, hvis ikke Kongressen går med til at ændre lovgivningen og fjerne juridiske "smuthuller".

/ritzau/

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Økonomer blander sig i valgkampen: Det er et oplagt tidspunkt at lave flere reformer på arbejdsmarkedet

Nu vender Thulesen ryggen til Mette F: S må rode alene med egen blok

Efterspørgsel på genbrugsplast eksploderer: "Vi mærker den stigende efterspørgsel på daglig basis"

Helle Ib: DF blokerer for Mette Frederiksens powershopping

Aktieluk i USA: Mildere kurs over for Huawei løftede aktierne

Fransk enke sagsøger Boeing for 276 millioner dollar

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen