Generelt Af
En video, der viste en gerningsmand gå ind i en moské og skyde flere muslimer, som var mødt op til fredagsbøn, fik hurtigt et liv på sociale medier.

Men Facebook gik ind og hev videoer ned fra brugernes sider, oplyser det sociale medie.

- I løbet af de første 24 timer fjernede vi 1,5 millioner videoer af angrebet globalt, heraf blev over 1,2 millioner blokeret, da de forsøgte at uploade, skriver Facebook på Twitter.

Skyderierne fandt sted i byen Christchurch i New Zealand fredag, hvor 50 personer mistede livet. 12 personer er fortsat i kritisk tilstand efter det blodige angreb.

Det er ulovligt at dele videoer af krænkende materiale, og det er meget krænkende for både ofre og efterladte, at der cirkulerer videoer af drabene.

Nogle brugere forsøgte tilsyneladende at omgå reglerne ved at redigere eller ændre i videoen, så visse dele ikke blev vist. Det har Facebook dog stadig sat ind over for, fortæller selskabet.

- Af respekt for de mennesker, der er berørt af denne tragedie, og de lokale myndigheders bekymringer, fjerner vi også alle redigerede versioner af videoen, som ikke viser grafisk indhold, skriver Facebook på Twitter.

Det har tidligere været fremme, at gerningsmanden angiveligt filmede sine handlinger, da han fredag eftermiddag gik ind i moskéerne. Det skulle være gjort ved hjælp af en optager, som han havde i panden.

Den 17 minutter lange video af mænd, kvinder og børn, som blev skudt på klos hold, blev sendt live via Facebook.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, sagde på en pressekonference tidligt søndag morgen dansk tid, at der er "yderligere spørgsmål, der skal besvares".

De spørgsmål går på, hvad de sociale mediefirmaers rolle er, når det kommer til at fjerne videoen og stoppe den i at blive delt.

Newzealandske myndigheder har tidligere meldt ud, at det kan være strafbart at dele videoen.

/ritzau/ReutersNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud