Generelt Af
Mindst 50 personer er omkommet i en stormflod i Papua-provinsen i Indonesien, mens omkring 20 personer er kommet alvorligt til skade.

Det oplyser Cory Simbolon fra et lokalt katastrofeberedskab søndag til nyhedsbureauet Reuters.

Stormfloden blev ifølge Cory Simbolon udløst af vedvarende og kraftig regn de foregående dage i området nær Jayapura, der er hovedbyen i Papua-provinsen.

Ifølge Sutopo Purwo Nugroho, der er talsperson for det nationale katastrofeberedskab, er redningshold på vej ud i de berørte områder for at bistå med hjælp. Flere end 120 personer har angiveligt søgt ly i offentlige bygninger, efter at deres hjem blev ramt af stormfloden.

- Vandet har trukket sig tilbage, siger Nugroho, der forventer, at dødstallet kan stige.

Vandet har ført til, at også hovedvejene er fyldt med mudder og vragrester.

Lokale myndigheder, hjælpeorganisationen Røde Kors og frivillige forsøger at hjælpe dem, der midlertidigt er blevet fordrevet fra deres hjem af vandmasserne.

Også bygninger og konstruktioner har taget skade under de massive vandmasser, fortæller Nugroho.

Det er indtil videre registreret, at mindst ni huse, to broer og en mindre fly i regionens største lufthavn har taget skade.

Naturfænomener som jordskælv, tsunamier, oversvømmelser og jordskred koster næsten hvert år mange mennesker livet i Indonesien.

I slutningen af januar omkom mindst 68 personer på øen Sulawesi som følge af et uvejr.

I december blev over 400 dræbt af en tsunami, som var udløst af et vulkanudbrud på den vestlige del af øen Java. Og tre måneder tidligere omkom tusinder ved et jordskælv og en tsunami omkring byen Palu på Sulawesi.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud