Verdens største bi er fundet for første gang siden 1981
En udstoppet Wallace's kæmpebi. Bien blev første gang opdaget af forskere i 1858. Den blev opdaget igen i 1981, og nu har forskere igen fundet den enorme og sjældne bi.
Foto: Natural History Museum, London/S/Ritzau Scanpix
Generelt Af
For første gang siden 1981 har en gruppe forskere fundet verdens største biart - den såkaldte Wallace's kæmpebi.

Det skriver The Guardian og The New York Times.

Bien, der har det videnskabelige navn Megachile pluto, beskrives som værende lige så stor som en voksen persons tommelfinger. Den har et vingefang på omkring seks centimeter.

På trods af sin imponerende størrelse er den dog ikke blevet set i 38 år, og forskere frygtede derfor, at den var uddød.

Men i januar i år blev den fundet igen af en gruppe nordamerikanske og australske forskere på en lille indonesisk øgruppe.

- Det var fuldstændig mageløst at se det her "flyvende bulldog" af et insekt, som vi ikke engang var sikre på stadig eksisterede.

- At se den her smukke og store art i virkeligheden, at høre lyden af dens enorme vinger baske, mens den fløj forbi mit hoved, var fantastisk, siger fotografen Clay Bolt, der fik de første billeder af bien, til The Guardian.

Fotografen tilføjer, at han kender til mindst fem ekspeditioner, hvor målet har været at finde den yderst sjældne kæmpebi. Det skriver The New York Times.

Det er en enkelt bi, der nu er blevet fundet. Den boede i en termitrede, som er artens typiske opholdssted.

Bien blev første gang opdaget af forskere i 1858. Den blev opdaget af den britiske naturforsker og opdagelsesrejsende Alfred Russel Wallace.

Han beskrev dengang bien som et "stort, sort hvepselignende insekt med kæber som en eghjort (en af Europas største biller, red.)".

Der gik langt over 100 år, før forskere igen opdagede den i 1981.

En af de forskere, der var med på ekspeditionen i januar i år, er biologen Simon Robson fra University of Sydney i Australien.

- Den er simpelthen bare latterligt stor, og det er så spændende, siger han om fundet af den sjældne bi til The New York Times.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?