Organisationer ser Tour de France-start udløse turistboom
Adm. direktør i Horesta Katia K. Østergaard vurderer, at begivenheden vil tiltrække mange turister på både kort og lang sigt.
Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Efter at Tour de Frances direktør, Christian Prudhomme, i et interview med franske Europe 1 har bekræftet, at Tour de France starter i Danmark i 2021, udtrykker flere organisationer glæde over nyheden.

Nyheden blev først bragt af DR og siden bekræftet af finansminister Kristian Jensen. Sidstnævnte trak dog sin bekræftelse tilbage kort tid efter.

Både erhvervsorganisationen Dansk Erhverv og Horesta, brancheorganisation for hotel,- restaurant- og turisterhvervet, ser gode perspektiver i en Tour de France-start i Danmark.

- Det er en helt fantastisk nyhed. Intet mindre. Og det siger jeg ikke kun som sportsinteresseret. For så stor en begivenhed tiltrækker enorm interesse fra hele verden, og vi vil opleve en sand invasion af sportsturister.

- Tour de France-start i Danmark vil give et turismeboom, som vil komme dansk erhvervsliv til gode. Og tv-billederne fra løbet vil gå verden rundt og give Danmark uvurderlig reklame, skriver Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Administrerende direktør i Horesta Katia K. Østergaard vurderer, at begivenheden vil tiltrække mange turister på både kort og lang sigt.

- Det vil tiltrække tusindvis af gæster, og det vil skabe betydelig omsætning på hoteller, i restauranter og i detailhandlen. Undersøgelser har vist, at har man først været i Danmark én gang, er man mere tilbøjelig til at komme hertil igen.

- Derfor vil hele Tour de France-karavanen med tusindvis af tilskuere, journalister, officials og medarbejdere på de enkelte teams være potentielle turister fremover, siger hun i en pressemeddelelse.

Ifølge Christian Prudhommes udtalelser i interviewet med Europe 1 vil Danmark få tre etaper.

Han understreger Danmarks cykelkultur, talenter inden for sporten og kongehusets forbindelser til Frankrig som værende afgørende for valget.

- Vi har en stærk cykelkultur herhjemme. Og cykling er måske den bedste sportsgren af alle at få til København, skriver Brian Mikkelsen.

- Danmark er det oplagte sted at skyde Touren i gang, for vi har en unik cykelkultur. Det bliver historisk, ingen tvivl om den sag.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Theresa May vil overbevise EU om at udskyde brexit: "Denne forsinkelse er en personlig fortrydelse for mig"

Pensionboss skal afløse Karsten Dybvad som formand for CBS

Dansk bitcoin-velhavers schweiziske selskab har tjent 347 mio kr på to år

Analyse: Vestager har små chancer for at nuppe en toppost i EU - lægger pres på Løkke og Frederiksen

Corbyn vil forhandle alternativ aftale på plads med EU

Aktier i USA: Biotekselskab står til skidt start i ventet surt marked

Direktør tror ikke på ledelsesbøger og MBA-kurser: "For mig at se får du 75 pct af din ledelsesstil fra dine forældre"

Ny rekordkurs til 1,5 procentslånet: "Det er bemærkelsesværdigt"

Jeansgigant gør igen sin entré på fondsbørsen: Markedsværdi vil være på 42 mia kr