Her er de danske Michelinstjerner
Fermenteringslab på Noma i København, hvor man bl.a. laver Kombucha (fermenteret te) til forskellige gastronomiske madoplevelser i Restauranten.
Foto: Arkivfoto: Marie Bentzon
Generelt Af
Restaurant Noma er tilbage i Michelinuniverset med to stjerner. 

I Musikhuset Aarhus blev årets Michelinstjerner mandag aften uddelt til de danske og nordiske restauranter, som har gjort sig fortjent til den gastronomiske hæder.

Sidste år blev 26 danske restauranter hædret med i alt 31 stjerner. 
I år har 28 restauranter modtaget i alt 35 stjerner, inklusive to stjerner til Færøerne, der i 2018 fik en enkelt stjerne. 

Denne gang begyndte ceremonien med at der blev introduceret en bæredygtighedspris, som gik til Norge, nemlig restaurant Credo i Trondheim, drevet af Heidi Bjerkan.

Her er de danske stjerner 2019: 

Restauranter med tre stjerner:

Geranium, som dermed fastholder sine tre stjerner 

Desuden er der tre stjerner til 
Maaemo i Oslo
Frantzén i Stockholm

Restauranter i Danmark, som beholder sine to stjerner:

AOC
Kadeau København
Henne Kirkeby Kro, som også får den særlige pris "Welcome & Service" for venlighed, entusiasme og effektivitet. 

Nye restauranter med to stjerner: 

Noma i København, som havde to stjerner i 2017. Dem mistede man, da restauranten lukkede. 
Koks på Færøerne, som før havde en enkelt stjerne. 

Disse danske restauranter beholder deres ene stjerne: 

Jordnær
Kokkeriet
Frederikshøj
Era Ora
Substans
Kiin Kiin
Domestic
Gastronomé
Kadeau Bornholm
Clou
Formel B
Kong Hans Kælder
Marchal
108
Relæ
Søllerød Kro
Studio at The Standard
Ti Trin Ned
Slotskøkkenet
Frederiksminde
Me/Mu

En enkelt ny dansk restaurant med en stjerne:

Alouette i København

Læs Ole Troelsøs anmeldelse af Alouette her.

Dermed bliver der altså ingen stjerne til Falsled Kro, som mange havde ventet. 

Lyt til podcasten "Til bords med Ole Troelsø", der bl.a. har talt med Henrik Yde Andersen fra Michelin-restauranten Kiin Kiin.






NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Tillykke med sejren, Boris, nu kommer de store bakker

Holbæk-projekt til 2,5 milliarder kroner skal gennemføres af kendt developer fra Grønttorvet

Hvid røg i handelskrigen – Trump og Kina bekræfter første fase af en aftale

EU-ledere gør klar til at tale fremtid med Johnson: "Vi er klar til at forsvare de europæiske interesser"

Tyskland taber eksporttronen til USA

Tonny Thierry Andersen godkendt af Finanstilsynet efter ni måneder

Portræt: Tidligere Danske Bank-kronprins endeligt kendt hæderlig og egnet til job i Nykreidt

FLSmidth snupper afgående NKT-finansdirektør

Mediesky milliardær scorer mellem 300 og 400 mio kr på salg af Fitness World