Rigmand vil sende turister i rummet på årsdag for månelanding
Rigmanden Richard Branson har længe talt om og arbejdet på sin drøm om at sende turister til rummet.
Foto: Jim Watson/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Opdateret kl. 11:14: Der var fejlagtigt indskrevet i artiklen, at Richard Branson er amerikaner. Sir Richard Brandson er naturligvis fra England.

Den britiske rigmand og Virgin-stifter Richard Branson planlægger at sende seks passagerer i rummet 18. juli i år.

Det skriver det amerikanske medie ABC News.

18. juli falder sammen med 50-årsdagen for den historiske månelanding i 1969. Apollo 11-missionen tog afsted 16. juli, og 21. juli tog astronauten Neil Armstrong de første skridt på månens overflade.

Branson, der i lang tid har talt om kommercielle rumflyvninger, er stifter og ejer af rumselskabet Virgin Galactic.

Bransons plan er at fragte seks passagerer op til rummet, hvor de skal befinde sig i vægtløs tilstand i fire minutter. Prisen for turen ligger lige nu på omkring 250.000 dollar - svarende til cirka 1,65 millioner kroner.

- Det er gået op for mig, at regeringen ikke rigtig er interesseret i at sende personer som du og jeg til rummet, siger Branson til ABC News.

- Vi kan gøre det muligt at forhåbentlig sende tusindvis af folk af sted i de kommende år. Så ja, 18. juli er også min fødselsdag, så hvorfor ikke? Det er det, vi satser på, lyder det fra rigmanden.

Branson selv satser på at blive en del af rumrejsen. Men han er ikke den eneste, der er interesseret i en tur til rummet.

- Antallet af personer, der vil til rummet, er latterligt højt, og vi må bare sørge for, at vi kan gøre rejserne til at betale for dem, siger Branson.

I december sidste år opsendte Virgin Galactic med held det første bemandede turistrumfartøj til atmosfæren og førte det tilbage til Californiens ørken ved en testflyvning.

Piloterne var Mark Stucky og Frederick Sturckow. Og ifølge sidstnævnte er der stor grund til at sende almindelige mennesker til rummet.

- Jo flere personer, der ser vores planet fra rummet, jo flere vil sætte pris på det her sted, hvor vi lever. Og forhåbentlig vil de tage sig bedre af det, siger Sturckow ifølge ABC News.

/ritzau/


Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån

UBS: Tror ikke de store banker følger Jyske Banks negative linje

Analytiker: Thomas Cook-konkurs vil give dønninger i Europa