Generelt Af
Danmarks største stålgrossist, J-F. Lemvigh-Müller Holding A/S, fusionerer nu sine to stålselskaber, Lemvigh-Müller & Munch A/S i København og SC Sørensen A/S i Randers, til det fælles selskab LMG Stål A/S, der får hovedsæde i København.
Det nye selskab skal i fremtiden organisere salget af stål og metaller fra de fusionerede virksomheder, men salget vil fortsat ske under navnene Lemvigh-Müller & Munch A/S og SC Sørensen A/S. Fusionsplanen blev vedtaget i går af de to selskabers bestyrelser.
Lederen af SC Sørensen gennem de sidste ni år, den 57-årige Søren Hoff-Jessen, bliver adm. direktør for LMG Stål A/S, der det første år forventer en omsætning af stål og metaller på 2,3 mia. kroner.
Ved at sammenlægge en række dobbeltfunktioner forventer LMG Stål en betydelig reduktion af omkostningerne samtidig med fremadrettede investeringer. Der vil ske et begrænset antal afskedigelser i de to selskaber - 25-35 ansatte ud af i alt 550 medarbejdere, oplyser Søren Hoff-Jessen til Børsen Online.
Han undestreger, at der ikke er tale om, at den ene part overtager den anden.
»Vi vil tværtimod høste de nødvendige stordriftsfordele og skabe et fælles værdigrundlag med det bedste fra kulturerne i Øst- og Vestdanmark,« siger han.
Samtidig med fusionen samles produktion, lagerføring, markedsføring og salg af LECA-produkter til byggesektoren i det J-F. Lemvigh-Müller Holding-ejede Dansk Leca A/S med Claus Roe Eriksen som adm. direktør.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud