Det sker i dag: Hvor meget bliver din månedsløn udhulet af inflationen?
Foto: Scanpix/Olafur Gestsson
Generelt Af
Hvad sker der med priserne?
Hvor meget er din månedlige løncheck blevet udhulet af inflationen i januar? Det er Danmarks Statistik klar med et svar på klokken 8.00. Indtil videre tyder det ikke på, at forbrugerpriserne har meget fart på, for de seneste tal fra december viste en stigning på 0,8 pct. for hele 2018. Det er lidt lavere end året før, hvor inflationen nåede 1,1 pct. Men der er stadig ret store stigninger i reallønnen for de fleste danskere.

Stor uge i Bruxelles
I eftermiddag mødes de 19 eurolandes finansministre i Bruxelles, og efter mødet bliver Danmark og de andre ikke-eurolande inviteret indenfor. Emnet er et udvidet ØMU-samarbejde. Dagen efter er der rådsmøde for alle økonomi- og finansministrene, og her er det fælles finanstilsyn og skat, der er på dagsordenen. Blandt andet om muligheden for at overgå til kvalificeret flertal i skattespørgsmål, som kommissionen har foreslået, og guidelines for budget 2020.

Solkongens tæppe
Vi runder af med en kuriøs sag i Østre Landsret, hvor der er kamp om et sjældent og meget kostbart tæppe til 47 mio. kr, som den franske solkonge sendte fra Louvre til Danmark i det 17. århundrede. Det er godsejer Gregers Juel og hans far, hofjægermester Erik Juel, der slås om tæppet.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  EU vil presse Storbritannien til at betale brexit-regning i ugerne efter no-deal

  Går Vestas efter at købe presset indisk konkurrent? – derfor kan det ifølge analytikerne give god mening

  Efter rekordår: Ree taber 400 mio kr på aktier

  Hun slap ud af fanatismens klør

  Rygtet Vestas-emne sendt til vejrs på børsen i Indien

  Hvidvaskjæger afviser over for svensk medie at shorte bankaktier

  Olieprisen er tæt på at have toppet - nedgang i verdensøkonomien vil sætte sig i prisen

  Nyt notat i Genan-sagen går stik imod stifters forklaring: Helt forrykt

  Dansk Erhverv: Kun hver anden virksomhed arbejder med CSR