Det sker i dag: Hvor meget bliver din månedsløn udhulet af inflationen?
Foto: Scanpix/Olafur Gestsson
Generelt Af
Hvad sker der med priserne?
Hvor meget er din månedlige løncheck blevet udhulet af inflationen i januar? Det er Danmarks Statistik klar med et svar på klokken 8.00. Indtil videre tyder det ikke på, at forbrugerpriserne har meget fart på, for de seneste tal fra december viste en stigning på 0,8 pct. for hele 2018. Det er lidt lavere end året før, hvor inflationen nåede 1,1 pct. Men der er stadig ret store stigninger i reallønnen for de fleste danskere.

Stor uge i Bruxelles
I eftermiddag mødes de 19 eurolandes finansministre i Bruxelles, og efter mødet bliver Danmark og de andre ikke-eurolande inviteret indenfor. Emnet er et udvidet ØMU-samarbejde. Dagen efter er der rådsmøde for alle økonomi- og finansministrene, og her er det fælles finanstilsyn og skat, der er på dagsordenen. Blandt andet om muligheden for at overgå til kvalificeret flertal i skattespørgsmål, som kommissionen har foreslået, og guidelines for budget 2020.

Solkongens tæppe
Vi runder af med en kuriøs sag i Østre Landsret, hvor der er kamp om et sjældent og meget kostbart tæppe til 47 mio. kr, som den franske solkonge sendte fra Louvre til Danmark i det 17. århundrede. Det er godsejer Gregers Juel og hans far, hofjægermester Erik Juel, der slås om tæppet.

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club

Forsiden lige nu


Magtkamp splitter Sydbank-bestyrelse

Aktier: "Skuffende" Fed-melding vendte minus til plus på Wall street

Danske Bank: Sådan skal du investere ovenpå FEDs rentemelding

Lunde: Sydbank vil være selvstændig - det bliver dyrt

Apple vs Vestager: Vigtig styrkeprøve om 13 mia euro

Fed-chef: "Udsigterne er fortsat positive trods modsatrettede vinde"

Chefstrateg: Trump-tweet giver ingen mening - Powell er klar til at reagere

Trump raser mod Fed: Intet mod, ingen fornuft, ingen vision

Finanshus erkender: Udstedte 80 fejlfyldte skatteattester til pensionskassers refusion af udbytteskat for trecifret millionbeløb