Det sker i dag: Hvor meget bliver din månedsløn udhulet af inflationen?
Foto: Scanpix/Olafur Gestsson
Generelt Af
Hvad sker der med priserne?
Hvor meget er din månedlige løncheck blevet udhulet af inflationen i januar? Det er Danmarks Statistik klar med et svar på klokken 8.00. Indtil videre tyder det ikke på, at forbrugerpriserne har meget fart på, for de seneste tal fra december viste en stigning på 0,8 pct. for hele 2018. Det er lidt lavere end året før, hvor inflationen nåede 1,1 pct. Men der er stadig ret store stigninger i reallønnen for de fleste danskere.

Stor uge i Bruxelles
I eftermiddag mødes de 19 eurolandes finansministre i Bruxelles, og efter mødet bliver Danmark og de andre ikke-eurolande inviteret indenfor. Emnet er et udvidet ØMU-samarbejde. Dagen efter er der rådsmøde for alle økonomi- og finansministrene, og her er det fælles finanstilsyn og skat, der er på dagsordenen. Blandt andet om muligheden for at overgå til kvalificeret flertal i skattespørgsmål, som kommissionen har foreslået, og guidelines for budget 2020.

Solkongens tæppe
Vi runder af med en kuriøs sag i Østre Landsret, hvor der er kamp om et sjældent og meget kostbart tæppe til 47 mio. kr, som den franske solkonge sendte fra Louvre til Danmark i det 17. århundrede. Det er godsejer Gregers Juel og hans far, hofjægermester Erik Juel, der slås om tæppet.

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Læg mærke til fire ting ved Venstres nye ledelse

Her er McLarens opfattelse af en hverdagsbil

Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"