Det sker i dag: Hvor meget bliver din månedsløn udhulet af inflationen?
Foto: Scanpix/Olafur Gestsson
Generelt Af
Hvad sker der med priserne?
Hvor meget er din månedlige løncheck blevet udhulet af inflationen i januar? Det er Danmarks Statistik klar med et svar på klokken 8.00. Indtil videre tyder det ikke på, at forbrugerpriserne har meget fart på, for de seneste tal fra december viste en stigning på 0,8 pct. for hele 2018. Det er lidt lavere end året før, hvor inflationen nåede 1,1 pct. Men der er stadig ret store stigninger i reallønnen for de fleste danskere.

Stor uge i Bruxelles
I eftermiddag mødes de 19 eurolandes finansministre i Bruxelles, og efter mødet bliver Danmark og de andre ikke-eurolande inviteret indenfor. Emnet er et udvidet ØMU-samarbejde. Dagen efter er der rådsmøde for alle økonomi- og finansministrene, og her er det fælles finanstilsyn og skat, der er på dagsordenen. Blandt andet om muligheden for at overgå til kvalificeret flertal i skattespørgsmål, som kommissionen har foreslået, og guidelines for budget 2020.

Solkongens tæppe
Vi runder af med en kuriøs sag i Østre Landsret, hvor der er kamp om et sjældent og meget kostbart tæppe til 47 mio. kr, som den franske solkonge sendte fra Louvre til Danmark i det 17. århundrede. Det er godsejer Gregers Juel og hans far, hofjægermester Erik Juel, der slås om tæppet.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. Vi gør dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Direkte i din mailboks. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDet skræddersyede køkken kræver en kreativ proces

Annoncørbetalt
indhold af Multiform

Forsiden lige nu


Udlændinge sidder på 75 pct af turistkørslen: "En decideret oversvømmelse" siger brancheforening

Krise afblæst for danske chartergæster: Spies genoptager rejser tirsdag

Erhvervsminister fastholder: Skat på arv stiger – men betal over flere år

Banksvindel har mulig forbindelse til formodet IS-kriger

Virksomhedsejer: Flere års henstand på arveafgift kan lette lidt på likviditetspresset

Boom i medicinalsektoren skjuler investeringssyge

Draghi spotter friske tegn på problemer for økonomien i EU

Nye skibe fra Mærsk-rivaler bag global flåderekord