Generelt Af
De franske datamyndigheder, Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés (CNIL), mener, at Google har gjort sig skyldig i at overtræde EU's regler om privatliv og databeskyttelse, og derfor har myndighederne udstukket en bøde på 50 mio. euro - eller godt 370 mio. kr.

Det skriver Financial Times.

Det er første gang, at en af USA's teknologigiganter er blevet fanget i EU's nye og strengere regler om databeskyttelse, GDPR-direktivet, som trådte i kraft i maj sidste år.

Datamyndighederne i Frankrig hævder, at Google ikke har sikret sig tilstrækkeligt med tilsagn fra søgemaskinens brugere, når deres data er blevet anvendt til at vise personligt rettede annoncer, ligesom CNIL ikke mener, at Google har givet sine brugere klar og lettilgængelige informationer om, hvad høstede data anvendes til.

"På trods af Googles indførte tiltag fratog de observerede overtrædelser brugernes essentielle garantier vedrørende procesoperationer, som kan afsløre vigtige dele af deres privatliv, da de er baseret på et kæmpemæssige mængder af data, en bred vifte af services og et næsten ubegrænset antal muligheder," hedder det fra myndighederne ifølge avisen.

GDPR-direktivet giver myndighederne ret til at idømme en overtrædende virksomhed en bøde på 20 mio. euro eller op til 4 pct. af virksomhedens årlige omsætning.

/ritzau/FINANS

Få pladser tilbage: Børsen inviterer dig med bag om skandalen om landets største skatterøveri

Efter fem uger som skatteminister stod det klart, at Skat var blevet snydt for hele 12,3 mia. kr. Du har nu en unik mulighed for at komme helt tæt på skandalen om udbyttesagen, når tidl. skatteminister Karsten Lauritzen og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et indblik i hele sagens forløb og konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Tilmeld dig til her.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club

Forsiden lige nu


Nye butikker presser Søstrene Grenes overskud: "Vi regnede med at gøre det bedre så vi står ikke med armene over hovedet"

Analytiker: Store investorer holder øje med Sydbank

Søstrene Grene dropper plan om 500 butikker

Konkurrencestyrelsen advarer tolke mod kartel: "Det er jo et trusselsbrev"

Niels Lunde: Selv en unicorn kan tvivle på sig selv

Medie: Sydbank og Spar Nord har drøftet fusionsplaner

Regeringen frygter: Små virksomheder er ikke brexit-parate

Apples brand falmer i Kina på grund af handelskrigen

51-årig headhunter vendte tilbage til skolebænken: "Jeg var et sted i min karriere hvor tiden føltes rigtig"