Generelt Af
De franske datamyndigheder, Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés (CNIL), mener, at Google har gjort sig skyldig i at overtræde EU's regler om privatliv og databeskyttelse, og derfor har myndighederne udstukket en bøde på 50 mio. euro - eller godt 370 mio. kr.

Det skriver Financial Times.

Det er første gang, at en af USA's teknologigiganter er blevet fanget i EU's nye og strengere regler om databeskyttelse, GDPR-direktivet, som trådte i kraft i maj sidste år.

Datamyndighederne i Frankrig hævder, at Google ikke har sikret sig tilstrækkeligt med tilsagn fra søgemaskinens brugere, når deres data er blevet anvendt til at vise personligt rettede annoncer, ligesom CNIL ikke mener, at Google har givet sine brugere klar og lettilgængelige informationer om, hvad høstede data anvendes til.

"På trods af Googles indførte tiltag fratog de observerede overtrædelser brugernes essentielle garantier vedrørende procesoperationer, som kan afsløre vigtige dele af deres privatliv, da de er baseret på et kæmpemæssige mængder af data, en bred vifte af services og et næsten ubegrænset antal muligheder," hedder det fra myndighederne ifølge avisen.

GDPR-direktivet giver myndighederne ret til at idømme en overtrædende virksomhed en bøde på 20 mio. euro eller op til 4 pct. af virksomhedens årlige omsætning.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Pantelåneren har fået et moderne pift

  USA: Ni uger i træk med plus til Dow Jones

  USA og Kina forlænger forhandlinger - mulig udskydelse af ny told

  Frank Jensen åbner for nye små lejligheder i København

  USA og Kina enige om valutaaftale

  Hovedpersonen i Enron-skandalen er atter en fri mand

  Fem uger til brexit: UK har kun 6 af 40 handelsaftaler klar

  Hårdt brexit kan sende erhvervsgulerod til Holland

  USA's centralbank lover "betydeligt" større balance end før finanskrisen