Trump afviser at have arbejdet for Rusland
USA's præsident, Donald Trump, afviste mandag rapporter om, at han skulle have arbejdet for russiske interesser. Samtidig benægter han at have skjult indholdet af drøftelser ved topmøder med præsident Vladimir Putin.
Foto: Leah Millis/Reuters
Generelt Af
USA's præsident, Donald Trump, afviser mandag rapporter om, at han skal have arbejdet for russiske interesser. Samtidig benægter han at have skjult indholdet af drøftelser ved topmøder med den russiske præsident, Vladimir Putin.

Ved et pressemøde i Det Hvide Hus siger Trump, at han aldrig har arbejdet for Rusland, og at han ikke har noget kendskab til sin oversætters noter fra hans drøftelser med Putin.

The Washington Post, der blandt andet henviser til et møde mellem de to ledere i Hamburg i 2017, skriver, at Trump har gjort sig usædvanlig stor umage med at holde indholdet af sine samtaler med den russiske præsident hemmelige.

Trump skal ifølge avisen have været i besiddelse af noter, som hans tolk havde taget på mødet. Samtidig instruerede han tolken i ikke at drøfte indholdet af samtalen med andre embedsmænd, lyder det.

- Disse rapporter er falske, siger Trump.

Ifølge The New York Times indledte det amerikanske forbundspoliti, FBI, i 2017 en efterforskning for at få klarlagt, om Trump arbejdede for Rusland. Undersøgelsen blev sat i værk, efter at præsidenten havde afskediget den daværende FBI-chef James Comey.

Det siger anonyme kilder til avisen.

FBI inddelte efterforskningen i to dele: En efterforskningsdel og en analyse af lovgivningen, hvor det blev undersøgt, om præsidentens afskedigelse af Comey var lovlig.

I selve efterforskningen blev det undersøgt, om Trump enten bevidst eller ubevidst arbejdede for Moskva, og hvorvidt han var en trussel mod USA's nationale sikkerhed.

- Efterforskningen blev senere lagt ind under den særlige anklager Robert Muellers bredere undersøgelser af, hvorvidt Rusland påvirkede den amerikanske valgkamp i 2016, skriver The New York Times.

Det står ikke klart, om undersøgelsen stadig er i gang.

Trump har gentagne gange kaldt Muellers efterforskning for en heksejagt mod ham.

/ritzau/Reuters

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerKøb øl-aktier: De skummer over nu

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Økonomer blander sig i valgkampen: Det er et oplagt tidspunkt at lave flere reformer på arbejdsmarkedet

Nu vender Thulesen ryggen til Mette F: S må rode alene med egen blok

Efterspørgsel på genbrugsplast eksploderer: "Vi mærker den stigende efterspørgsel på daglig basis"

Helle Ib: DF blokerer for Mette Frederiksens powershopping

Aktieluk i USA: Mildere kurs over for Huawei løftede aktierne

Fransk enke sagsøger Boeing for 276 millioner dollar

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen