Generelt Af
I tre dage har det været helt forbudt at køre med sættevogne monteret på såkaldte lommevogne, når gods fragtes rundt på danske jernbaner. Det skete i forlængelse af den tragiske dødsulykke på Storebæltforbindelsen, hvor otte blev dræbt og 16 kvæstet.

Men fredag gav Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen transportvirksomheden Hector Rail AB tilladelse til at genoptage brugen af de pågældende vogne.

Det svenske selskab, som kører gods gennem Danmark til bl. a. Ruhr området, er foreløbig det eneste, som har fået tilladelsen. Hector Rail har overfor styrelsen dokumenteret en procedure, der sikrer kontrol af, at sættevognene er forsvarligt fastlåst på togvognene.

Et andet andet selskab, DB Cargo, der stod for den skæbnesvangre transport den 2. januar, da en sættevogn rev sig løs fra en såkaldt lommevogn og ramte et modkørende passagertog, har, oplyser Berlingske, suspenderet en ansat, der stod for sikkerheden på det godstog, som var involveret i ulykken.

DB Cargo mener, at den pågældende medarbejder har overstreget oplysninger i nogle oversigter over vogne og gods. Det er uvist, hvorfor det har været så alvorligt, at den ansatte er suspenderet.

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Lars Løkkes SV-tanke kom lidt klodset fra start

B&O-forhandlere savner nye produkter: Nu får de kostbart kæmpe-tv til efteråret

"Det sidste man skal gøre er jo ting, man ikke synes er rigtige. Så må man finde et andet job"

Schweiziske vælgere godkender skattefordele til multinationale firmaer

Ny meningsmåling: To blå partier under spærregrænsen

Dansk laboratorietest: Diesel forurener mindre end benzin

Skal du snart ud at rejse: Ny undersøgelse viser de bedste og værste lufthavne og flyselskaber

Ambu indgår amerikansk samarbejde om distribution

S vil skære udslip af drivhusgasser 60 pct. i 2030