Vulkanudbrud i Indonesien slynger aske op i atmosfæren
Den 1800 meter høje Soputan-vulkan på den nordlige del af øen Sulawesi i Indonesien er gået i udbrud. Indonesiens mange øer ligger på Stillehavets "ring af ild", og landet har over 120 aktive vulkaner og rammes ofte af jordskælv.
Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Et kraftigt vulkanudbrud i Indonesien slynger aske 7500 meter op i atmosfæren.

- Det er den 1800 meter høje Soputan-vulkan på den nordlige del af øen Sulawesi, der er gået i udbrud, siger en talsmand for landetes katastrofeberedskab, Sutopo Purwo Nugroho.

I morgentimerne søndag kom der to kraftige udbrud, og indbyggerne i området har fået besked på at holde sig væk fra vulkanområdet. Sulawesi er den tredjestørste ø i Indonesien.

Myndighederne frygter, at gloende varm lava vil løbe ned i floder og vandløb. Befolkningen på en del af øen har også fået besked på at bruge ansigtsmasker som beskyttelse mod askeregn.

Indonesien, som har omkring 6000 beboede øer, er med over 260 millioner indbyggere verdens mest folkerige muslimske land.

Indonesiens mange øer ligger på Stillehavets "ring af ild", hvor kontinentalpladerne mødes. Landet har over 120 aktive vulkaner og rammes ofte af jordskælv.

Et skælv med en styrke på 6,2 blev søndag registreret 168 kilometer sydvest for Jayapura, rapporterede USA's Geologiske Overvågningscenter (USGS).

I november sidste år blev omkring 25.000 evakueret fra et område omkring vulkanen Agung på ferieøen Bali, der er kendt for sine strande og templer.

Agung, der er det højeste punkt på øen, befinder sig på Balis østlige side og har en højde på lidt over 3000 meter. Et udbrud i Agung i 1963 kostede over 1000 mennesker livet.

/ritzau/AP


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: EU og Løkke skal snart beslutte, hvordan de undgår "historisk fejltagelse" om brexit

DSV fisker i rørte vande efter aktionær-ballade i schweizisk transportkoncern - analytiker spår gode muligheder for opbakning fra aktionærer

Analytiker om mia-tilbud: DSV sulten efter opkøb - budkrig kan være i vente

Danske Bank: Aktier og pund stiger efter brexit-nederlag - markedet håber på bedre aftale

Aarsleff nedjusterer efter tabt voldgiftssag - aktien falder

DSV-aktien stiger i C25 efter bud på schweizisk konkurrent

Korrespondent: Mays historiske nederlag kan fremtvinge parlamentsvalg

Overblik: Onsdag kæmper Theresa May for sin regerings overlevelse - sådan tabte hun den dramatiske afstemning

DSV bekræfter milliardbud på rival: "En unik mulighed for begge virksomheder"