Generelt Af
De tyske finansielle aktører er mere optimistiske i forhold til den økonomiske udvikling i Tyskland de kommende seks måneder, end økonomer havde forudset.

I det såkaldte ZEW-indeks viser forventningsindekset for december en stigning til -17,5 fra -24,1 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til -25,0.

- Det stærkere end ventet ZEW-indeks tegner til et opsving i euroområdet i fjerde kvartal sammenlignet med kvartalet før. En stigning i aktiviteten er i høj grad afhængig af den tyske, skriver analysefirmaet Oxford Economics i en kommentar til tallet.

Problemerne i den tyske bilsektor virker ikke så store som tidligere med stigende fabriksordrer for tredje måned i træk, og eksporten er steget siden oktober, skriver analysefirmaet.

- Kombineret med dagens ZEW-læsning i Tyskland er der stigende tegn på, at en solid rebound i tysk aktivitet i dette kvartal vil finde sted, påpeger Oxford Economics.

Der er dog stadig udfordringer, der kan hæmme den økonomiske vækst, såsom en "no-deal-brexit", protesterne i det franske og udfordringerne i den italienske økonomi, påpeges det.

Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, faldt til 45,3 fra 58,2. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald til 55,0.

ZEW-tillidsindikatoren er udarbejdet af organisationen Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (EW) og afspejler vurderingen af Tysklands økonomiske situation blandt institutionelle investorer og økonomer.

/ritzau/FINANS

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Karen Frøsig har indtil videre vundet en dramatisk magtkamp med sin egen formand og næstformand

Morgenbriefing: Magtfuld Sydbank-topchef kan skræmme bestyrelseskandidater væk, myndigheder advaret om momssvindel

Danske Bank: Sådan skal du investere ovenpå FEDs rentemelding

Pompeo kalder Irans rolle i droneangreb for en krigshandling

Mens du sov: Stille aktiemorgen efter amerikansk rentesænkning - olien stabiliserer sig

Aktier: Kursfald uden for Japan

Regeringen vil sætte prisen på en cigaretpakke til 50 kroner

Det sker i dag: Manden der udskrev folkeafstemning om brexit og gik forklarer sig

Microsoft med mere pengeregn til aktionærerne