Svindelmistænkte Britta Nielsen varetægtsfængsles
Specialanklager Kia Reumert roser samarbejde mellem myndigheder i Danmark og Sydafrika, der fik den svindelsigtede Britta Nielsen til Danmark.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Svindelmistænkte Britta Nielsen skal være varetægtsfængslet ind til 4. december.

Det har en dommer i Retten på Frederiksberg besluttet efter lukket retsmøde.

Britta Nielsen har i retten fortsat ikke villet fortælle, hvordan hun forholder sig til sigtelsen imod hende, der handler om databedrageri af særlig grov beskaffenhed for mindst 111 mio. kr.

Hun vil altså hverken erkende eller nægte sig skyldig.

Nu får vi lejlighed til at afhøre den hovedmistænkte i sagen, påpeger specialanklager Kia Reumert ude foran retten efter grundlovsforhøret.

"Der er det jo selvfølgelig rigtig spændende at høre, hvad hendes version egentlig er af, hvad der er sket i denne her sag," siger hun.

Anklageren har i retsmødet læst sigtelsen mod Britta Nielsen op. Den lyder fortsat på, at hun skal havde bedraget Socialstyrelsen for mindst 111 mio. kr.

Konkret går sigtelsen på databedrageri af særlig grov beskaffenhed, og det kan straffes med fængsel i op til otte års fængsel.

Svindlen skal være foregået ved, at hun ændrede oplysninger, så penge i stedet blev overført til hendes egne eller andres konti.

Tidligere har det ellers været fremme, at beløbet, der er svindlet for, kan have været endnu større.

En hælerisigtet mand fængsles ligesom Britta Nielsen til 4. december. Manden, der er Britta Nielsens søn, skal have modtaget mere end tre millioner kroner fra Britta Nielsen.

Den 38-årige mand har været beskyttet af et navneforbud indtil lørdag.

Britta Nielsen og den anden sigtede blev løsladt i Sydafrika torsdag. Det skete efter, at de havde indgået en aftale med myndighederne om, at de ville følges til Danmark sammen med politiet.

Fredag landede de i København. Det er resultatet af et rigtig godt samarbejde mellem landene, påpeger Kia Reumert.

"Vi i Søik (Bagmandspolitiet, red.) er meget tilfredse med, at vi nu har den hovedmistænkte på dansk jord.Vi har været rigtig, rigtig glade for det samarbejde, vi har haft med de sydafrikanske myndigheder," siger hun.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Citi barberer 30 pct. af kursmål for Genmab

Storbanker vildt uenige om aktiernes udvikling næste år: Festlig eller forsigtig strategi?

Brøndby IF nedjusterer: Hovedinvestor forlænger støtten

Minister om rullende udbyttesag i Nordea: "Jeg går ud fra, at bestyrelsen i ATP vurderer, om de har tillid til deres direktør"

16 personer tiltales for svindel for en halv milliard

Mens du sov: Ny nedtur til amerikanske aktier - "Der er dårlige nyheder på vej"

Chefstrateg: Udsigt til yderligere aktiefald - men vi nærmer os bunden

Nye salgstal fra Genmabs kræftmiddel: Derfor er billedet mudret

Fortrolighedsklausul mellem Danske Bank og whistleblower i fokus i dagens hvidvaskhøring