Nordkorea lufter genoptagelse af atomprogram
Foto: Ritzau Scanpix
Generelt Af
Nordkorea mener, at USA har svigtet, når det kommer til at hæve sanktioner mod landet. Derfor lufter Nordkorea nu, at landet er parat til officielt at genstarte udviklingen af langdistancemissiler og atomvåben.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

- USA tror, at dets ofte gentagede parole om "sanktioner og pres" vil lede til nedrustning. Vi kan ikke lade være med at grine af så tåbelig en idé.

- En forbedring af forholdet mellem landende og sanktioner kan ikke sameksistere, skriver Nordkoreas udenrigsministerium ifølge AP i en udtalelse fredag aften.

I efteråret 2017 truede USA's præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-un løbende hinanden med atomkrig og død og ødelæggelse via officielle udtalelser og på sociale medier.

Efterfølgende sagde Donald Trump dog ja til at mødes med Kim Jong-un på et topmøde - noget Nordkoreas leder længe havde ønsket for at fremstille sig selv som en vigtig aktøre geopolitisk.

Trump roste desuden Kim Jong-un gentagne gange.

Det blev startskuddet til politiske forhandlinger, hvor øget samarbejde og nordkoreansk nedrustning var resultatet. Blandt andet inviterede Nordkorea journalister til at se nedrivningen af et testområde for atomvåben.

Men fredag taler Nordkorea altså om, at programmet kan blive startet igen, da man ikke er tilfreds med udviklingen i lempelser af sanktioner.

- Hvis USA fortsætter med at opføre sig arrogant uden at vise nogen forandring i sin position, så kan Nordkorea tilføje endnu et mål til målet om økonomisk udvikling. Ordet pyongjin kan komme tilbage, skriver Nordkoreas udenrigsministerium.

Pyongjin var navnet på Nordkoreas strategi om økonomisk og atomar udvikling.

I de seneste årtier har Nordkorea arbejdet på at blive en atommagt. Over de seneste år har Nordkorea gennemført succesfulde test af både langdistancemissiler og atombomber.

Udviklingen har gjort indsatsen mere presserende for at mindske spændingerne mellem Nordkorea og resten af verden, da ingen grundlæggende har en interesse i atomkrig.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?