Det skriver medierne: Svindlere kan have misbrugt danske pengetanke til udbyttesvindel
Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix
Generelt Af
Berlingske Business

Svindlere kan have misbrugt danske pengetanke

Store danske pengetanke som Nordea Invest og Danske Invest kan uforvarende have hjulpet svindlere med at lænse den danske statskasse for udbytteskat. Det kan være sket i forklædning af shorting, hvor man udlåner aktier til investorer, som tjener penge på faldende aktiekurser. (Forside, side 4-5)

Google tager kampen op med dankortet og Mobilepay

Den amerikanske søgegigant lancerer nu betalingsløsningen Google Pay i Danmark og resten af Norden. Ekspert kalder det den nødvendige brik, der har manglet hos Google, der vil samle danske forbrugere i deres system af produkter. (Side 6-7)

Jyllands-Posten Erhverv

Aktieuro kan bremse børsnoteringer

Netcompanys børsnotering skulle være forbilledet, men den seneste tids børsuro har sat flere noteringer i stå. Rabatten, som investorer kræver, er simpelthen for stor. (Forside, side 6-7)

Børskandidat træder vande efter uro

Medicinalskabet Abacus er en af de danske virksomheder, som længe har haft helt konkrete planer om en børsnotering, men nu kan timingen i markedet forpurre det projekt. (Side 6-7)

Film- og gamingkæmper går sammen om stor vækstmission

Tre tunge selskaber inden for film, tv og spil stiller sig i spidsen for et markant løft af den visuelle digitale industri. Både omsætningen og antallet af job skal fordobles på fem år. (Side 11)

Børsen

Formands exitplan rammer Danske Banks chefjagt

Oprydningen i Danske Banks top i kølvandet på hvidvaskskandalen skaber ifølge flere kilder en prekær situation. Indtil bestyrelsesformand Ole Andersen trækker sig, besværliggøres arbejdet med at finde en ny topchef. Problemet er, at Ole Andersen ikke allerede er ude af banken, og enhver topchef med respekt for sig selv vil afvise at tage et job, hvis det er uklart, hvem vedkommende skal referere til. (Forside, side 6-7)

Lundbeck har kun skabt ét produkt de seneste 15 år

Endnu et flop viser, at Lundbeck har været bedre til at skabe vækst via opkøb end fra egen forskning. Det kan blive enden på den tidligere topchef Kåre Schultz' snævre strategi. (Side 8)

/ritzau/FINANS


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Pantelåneren har fået et moderne pift

  USA: Ni uger i træk med plus til Dow Jones

  USA og Kina forlænger forhandlinger - mulig udskydelse af ny told

  Frank Jensen åbner for nye små lejligheder i København

  USA og Kina enige om valutaaftale

  Hovedpersonen i Enron-skandalen er atter en fri mand

  Fem uger til brexit: UK har kun 6 af 40 handelsaftaler klar

  Hårdt brexit kan sende erhvervsgulerod til Holland

  USA's centralbank lover "betydeligt" større balance end før finanskrisen