Generelt Af
Mindst otte fra en gruppe af bjergbestigere og guider er døde, efter at en voldsom snestorm fredag aften ramte deres lejr ved det nepalesiske bjerg Gurja Himal.

Det oplyser politiet i Nepal.

- Vi går ud fra, at det skete på grund af en snestorm, fordi træer og telte er blevet knækket. Selv de døde kroppe ligger spredt, siger polititalsmand Sailesh Thapa.

Ifølge nyhedsbureauet AP består gruppen af fem sydkoreanske bjergbestigere og fire nepalesiske guider.

Et niende medlem af bjergbestigergruppen er måske også savnet, oplyser polititalsmanden.

Lørdag morgen lykkedes det en redningshelikopter at lande i nærheden af bjergbestigernes lejr, men på grund af vejret var det umuligt at bjærge nogen af ligene.

- Alt er væk, alle telte er blæst fra hinanden. Forholdene var for isede til at fortsætte eftersøgningen, siger piloten Siddartha Gurung.

Der er en dags vandretur til den nærmeste by, og et hold af betjente er på vej til området til fods. Det forventes at nå ulykkesstedet søndag, hvis vejrforholdene forbedres.

Det er ikke angivet, hvor bjergbestigerne og guiderne opholdt sig på det knap 7200 meter høje bjerg, eller hvor de er nu.

Ifølge Wangchu Sherpa fra firmaet Trekking Camp Nepal, der arrangerede turen, slog de alarm, efter at de ikke havde hørt fra holdet i næsten 24 timer.

Ekspeditionsgruppen havde slået lejr ved foden af bjerget, mens de ventede på, at vejret klarede op, før de ville begive sig mod toppen.

Lokale myndigheder har ikke oplyst identiteten på de forskellige gruppemedlemmer, men ifølge lokale medier er den sydkoreanske bjergbestiger Kim Chang-ho blandt de døde.

I 2013 slog han en verdensrekord ved at blive den hurtigste person til at nå toppen af de 14 højeste bjerge i verden uden brug af ekstra ilt.

/ritzau/AFP


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jacob Aarup-Andersen på Linkedin efter afvisning som ny Danske Bank-topchef: "Jeg er selvfølgelig skuffet"

Mens du sov: Kritikken vælter ned over Danske Banks bestyrelse

"Det er så nederdrægtigt, og det er på tide, at Europas politikere vågner op og får stoppet den slags svindel"

Før markedet åbner: Stormvejr i Nordea og Danske Bank i ventet rødt marked

Udbytteskandalen vokser: Spekulanter har plyndret Europa for 410 mia

Udsigt til presset åbning - bankaktier tager igen fokus

Verden rundt: May klar til at forlænge brexit-forhandlinger til 2020

Alternativets kulturborgmester trækker sig efter kritik