Generelt Af
Mindst otte fra en gruppe af bjergbestigere og guider er døde, efter at en voldsom snestorm fredag aften ramte deres lejr ved det nepalesiske bjerg Gurja Himal.

Det oplyser politiet i Nepal.

- Vi går ud fra, at det skete på grund af en snestorm, fordi træer og telte er blevet knækket. Selv de døde kroppe ligger spredt, siger polititalsmand Sailesh Thapa.

Ifølge nyhedsbureauet AP består gruppen af fem sydkoreanske bjergbestigere og fire nepalesiske guider.

Et niende medlem af bjergbestigergruppen er måske også savnet, oplyser polititalsmanden.

Lørdag morgen lykkedes det en redningshelikopter at lande i nærheden af bjergbestigernes lejr, men på grund af vejret var det umuligt at bjærge nogen af ligene.

- Alt er væk, alle telte er blæst fra hinanden. Forholdene var for isede til at fortsætte eftersøgningen, siger piloten Siddartha Gurung.

Der er en dags vandretur til den nærmeste by, og et hold af betjente er på vej til området til fods. Det forventes at nå ulykkesstedet søndag, hvis vejrforholdene forbedres.

Det er ikke angivet, hvor bjergbestigerne og guiderne opholdt sig på det knap 7200 meter høje bjerg, eller hvor de er nu.

Ifølge Wangchu Sherpa fra firmaet Trekking Camp Nepal, der arrangerede turen, slog de alarm, efter at de ikke havde hørt fra holdet i næsten 24 timer.

Ekspeditionsgruppen havde slået lejr ved foden af bjerget, mens de ventede på, at vejret klarede op, før de ville begive sig mod toppen.

Lokale myndigheder har ikke oplyst identiteten på de forskellige gruppemedlemmer, men ifølge lokale medier er den sydkoreanske bjergbestiger Kim Chang-ho blandt de døde.

I 2013 slog han en verdensrekord ved at blive den hurtigste person til at nå toppen af de 14 højeste bjerge i verden uden brug af ekstra ilt.

/ritzau/AFPNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet

  I disse lande får du mere for pengene på din ferie

  Lone Fønss i spidsen for Lars Seiers kryptosats