Det skriver medierne: Derfor vil førende forsker splitte Finanstilsynet i to
Foto: Scanpix
Generelt Af
Berlingske Business

Panikstemning på børsen letter en smule
Det danske aktiemarked åbnede med fald på over tre procent torsdag morgen, men i løbet af dagen blev stemningen noget bedre.

DSV afvist i schweizisk millardhandel
I første omgang har DSV fået nej til det, som kan blive den danske transportkæmpes største handel nogensinde. Men nu begynder spillet for alvor, lyder vurderingen.

Velux har foretaget sit hidtil største opkøb
Producenten af ovenlysvinduer, Velux, har torsdag indgået aftale om at købe tyske Jet-Group, der er en stor international aktør inden for ovenlyssystemer til kontorer, butikscentre og større industrielle bygninger. 

Tryg slipper nådigt fra nyt blodbad efter pænt regnskab
Trygs topchef Morten Hübbe glæder sig over markant højere vækst i forretningen, end man har været vant til længe. Men en stor brand i Europa og rutsjebaneture på aktiemarkederne er en sten i skoen. (Side 13)Jyllands-Posten Erhverv

Danish Crown sat under voldsomt pres
Den danske slagterigigant Danish Crown er kommet under et voldsomt pres fra slagterier i især Spanien og USA. Koncernen kan kun overleve herhjemme, hvis der gennemføres en regulær revolution i slagteribranchen, vurderer Danish Crowns topchef.

Energiselskaberne Eniig og SE fusionerer under navnet Norlys
Danmarks anden- og tredjestørste elselskab bliver til ét, når SE og Eniig går sammen. SE's topchef, Niels Duedahl, bliver direktør for den nye gigant.

Nyt liv i opkøbsrygter sender Pandora op på børsen
Aktiekursen gik fra blodrød til de øvre luftlag for Pandora i torsdagens handel, da opkøbsrygter for anden gang inden for en måned sendte Pandora-aktien markant op. Smykkekoncernen afviser at kommentere rygter.

Førende forsker vil splitte Finanstilsynet op
Der er behov for øget fokus på både bekæmpelse af hvidvask og det almindelige banktilsyn. Derfor bør Finanstilsynet splittes op i to, mener professor Jesper Rangvid.


Børsen

Investeringschef efter aktiedyk: "Hvis jeg var undervægtig i aktier, så ville jeg købe op nu"
Investorerne på det danske aktiemarked sendte torsdag C25-indekset ned med yderligere 0,5 pct., så det siden slutningen af august er faldet med omkring 14 pct. Ifølge investeringschef i Dansk Formue- & Investeringspleje leder investorerne efter bunden – og de er måske ved at finde den.

Storbanker: Vi fastholder overvægt i aktier
UBS og Credit Suisse afviser aktiepanik og siger, at aktieopturen kommer tilbage. Andre advarer om "rædselsvækkende tømmermænd"

Jesper Rangvid: De amerikanske myndigheder har magten til at lukke Danske Bank
Det er den gode nyhed, ifølge professor Jesper Rangvid, en af landets førende eksperter i finansiering og bankvæsen. Den dårlige nyhed er, at Danske Bank har ødelagt en stor del af tilliden til det finansielle system i Danmark med en virksomhedskultur, der ser ud til at have sat indtjening over moral og anstændighed, siger han til Politiken fredag.
/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hans Savonije er ikke sådan en direktør, der møder på kontoret hver dag: "Jeg prøver at være der, hvor vi tjener pengene"

Danske Bank er blevet 100 milliarder mindre værd

Scandinavian Tobacco Group nedlægger op til 120 stillinger

Aktieåbning: Genmab og Ambu starter i bunden i helt rødt marked

Ambu-boss: Aktien lider stor uforklarlig nedgang

Hele C25 er i rødt - nye tæsk til Ambu og Genmab

Store kursfald i Asien fortsætter: "Som markedet er nu, så virker det til, at investorerne er meget nervøse over de ting, der foregår"

Analysechef: "Signifikant risiko for, at Italien står over for en gældskrise"