Estisk hvidvaskhistorie gjorde ondt på nordiske banker
Foto: Bob Strong / Reuters / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Der var onsdag fremgang på de fleste europæiske aktiebørser, mens investorerne så mere fortrøstningsfuldt på situationen i Italien og landets budgetvanskeligheder.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg onsdag 0,6 pct. med forsyningsselskaber og forbrugsvarer som de mest stigende brancher. Den finansielle sektor endte også i grønt.

De nordiske bankaktier var dog anderledes tynget, hvor de svenske banker endte i bunden af den svenske børs, efter en historie fra Bloomberg News om at Danske Banks hvidvaskskandale muligvis ikke står alene. Historien blev dog senere præciseret af den estiske centralbank.

Værst stod det til for Swedbank, der har en stor afdeling i Estland. Aktien faldt 5,8 pct. og dumpede til bunds i det svenske eliteindeks.

SEB drattede samtidig med 3,3 pct., og Handelsbanken faldt 0,8 pct., Nordeas svenske notering endte 2,9 pct. lavere, og i Oslo faldt DNB med 3,1 pct.

Blandt enkeltaktierne var der også fokus på den britiske bilproducent Aston Martin - kendt som filmspionen James Bonds foretrukne køretøj - der havde børsdebut. Aktien faldt 4,1 pct. på sin første dag.

Samlet steg det britiske FTSE-indeks med 0,7 pct., mens CAC 40 i Frankrig blev løftet med 0,5 pct. Børsen i Frankfurt var lukket på den tyske genforeningsdag.

I Italien steg FTSE MIB med 0,9 pct., efter meldingen om at regeringen i Rom venter at indskrænke underskuddet på budgetterne hurtigere end tidligere indikeret

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Her er weekendens tre hårde udfordringer for Ellemann

Mærsk kan tjene penge i modvind - men Søren Skou er endnu ikke tilfreds

Blå partier skoser Ellemanns første finanslovforslag: "Tynd og uambitiøs"

Efter armlægning med Storbritannien: Sag mod Sanjay Shah skal køre i Danmark

Vrede reaktioner efter Kinas forsøg på at true Sverige

Hov: Statskassen kan have misset op mod en halv milliard i tabt aktieskat

Ambassadør føler sig truet af Trump under afhøring i Kongressen

Motorvejens brølende konge er tilbage

André Rogaczewski undrer sig over børstørke: "Det er ærgerligt for Danmark"