Estisk hvidvaskhistorie gjorde ondt på nordiske banker
Foto: Bob Strong / Reuters / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Der var onsdag fremgang på de fleste europæiske aktiebørser, mens investorerne så mere fortrøstningsfuldt på situationen i Italien og landets budgetvanskeligheder.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg onsdag 0,6 pct. med forsyningsselskaber og forbrugsvarer som de mest stigende brancher. Den finansielle sektor endte også i grønt.

De nordiske bankaktier var dog anderledes tynget, hvor de svenske banker endte i bunden af den svenske børs, efter en historie fra Bloomberg News om at Danske Banks hvidvaskskandale muligvis ikke står alene. Historien blev dog senere præciseret af den estiske centralbank.

Værst stod det til for Swedbank, der har en stor afdeling i Estland. Aktien faldt 5,8 pct. og dumpede til bunds i det svenske eliteindeks.

SEB drattede samtidig med 3,3 pct., og Handelsbanken faldt 0,8 pct., Nordeas svenske notering endte 2,9 pct. lavere, og i Oslo faldt DNB med 3,1 pct.

Blandt enkeltaktierne var der også fokus på den britiske bilproducent Aston Martin - kendt som filmspionen James Bonds foretrukne køretøj - der havde børsdebut. Aktien faldt 4,1 pct. på sin første dag.

Samlet steg det britiske FTSE-indeks med 0,7 pct., mens CAC 40 i Frankrig blev løftet med 0,5 pct. Børsen i Frankfurt var lukket på den tyske genforeningsdag.

I Italien steg FTSE MIB med 0,9 pct., efter meldingen om at regeringen i Rom venter at indskrænke underskuddet på budgetterne hurtigere end tidligere indikeret


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Tre MP'er forlader Theresa Mays parti i protest mod håndtering af brexit

  Tre medlemmer af parlamentet forlader Mays parti

  NemID-brugere risikerer at betale for misbrug af oplysninger

  Spænding om Genmabs forventninger til 2019: Her er analytikernes vurderinger

  Chefstrateg: Derfor er dagens referat fra Fed afgørende for markederne

  Kronik: Sådan kan Danmark indkassere 1.600.000.000 kr - hvorfor kommer vi ikke bare i gang?

  Britiske fårehyrder frygter masseslagtning ved brexit

  Svindelmistænke Britta Nielsen har overført over 10 mio til nærtstående personer

  Topchef i Arbejdernes Landsbank efter hastigt dalende overskud: "Vi rammer inden for skiven"