Estisk hvidvaskhistorie gjorde ondt på nordiske banker
Foto: Bob Strong / Reuters / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Der var onsdag fremgang på de fleste europæiske aktiebørser, mens investorerne så mere fortrøstningsfuldt på situationen i Italien og landets budgetvanskeligheder.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg onsdag 0,6 pct. med forsyningsselskaber og forbrugsvarer som de mest stigende brancher. Den finansielle sektor endte også i grønt.

De nordiske bankaktier var dog anderledes tynget, hvor de svenske banker endte i bunden af den svenske børs, efter en historie fra Bloomberg News om at Danske Banks hvidvaskskandale muligvis ikke står alene. Historien blev dog senere præciseret af den estiske centralbank.

Værst stod det til for Swedbank, der har en stor afdeling i Estland. Aktien faldt 5,8 pct. og dumpede til bunds i det svenske eliteindeks.

SEB drattede samtidig med 3,3 pct., og Handelsbanken faldt 0,8 pct., Nordeas svenske notering endte 2,9 pct. lavere, og i Oslo faldt DNB med 3,1 pct.

Blandt enkeltaktierne var der også fokus på den britiske bilproducent Aston Martin - kendt som filmspionen James Bonds foretrukne køretøj - der havde børsdebut. Aktien faldt 4,1 pct. på sin første dag.

Samlet steg det britiske FTSE-indeks med 0,7 pct., mens CAC 40 i Frankrig blev løftet med 0,5 pct. Børsen i Frankfurt var lukket på den tyske genforeningsdag.

I Italien steg FTSE MIB med 0,9 pct., efter meldingen om at regeringen i Rom venter at indskrænke underskuddet på budgetterne hurtigere end tidligere indikeret

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal