Det skriver medierne: Danske Bank tjekkede ikke centrale advarsler fra whistleblower
Whistlebloweren i Danske Bank advarede i 2013 og 2014 topledelsen om, at ansatte i bankens estiske filial medvirkede til de mistænkelige aktiviteter, skriver Berlingske Business bl.a.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Generelt Af
BERLINGSKE BUSINESS

WHISTLEBLOWERS CENTRALE ADVARSLER BLEV IKKE TJEKKET

I 2013 og 2014 advarede en whistleblower i Danske Bank topledelsen om flere mistænkelige forhold i den estiske filial. Men to af hans helt centrale advarsler blev aldrig undersøgt nærmere af banken. (Forside, side 4-5)

DANSKE BANKS HVIDVASK UDLØSER NY MEGAREGNING TIL BANKER

Et nyt milliardkrav til de danske banker er på vej. Risikorådet bemærker, at Danske Banks hvidvasksag udgør en risiko for hele sektoren og Danmarks internationale omdømme. (Side 7)

TRYG-KØB AF ALKA GØR MYNDIGHEDER UTRYGGE

Danmarks største forsikringsselskab kan blive slået et skridt tilbage, hvis opkøbet af konkurrenten Alka fejler. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har betænkeligheder ved, om milliardopkøbet kan hæmme konkurrencen betydeligt. (Side 10)

DSV-TOPCHEF I SKOLEFOR AT INSPIRERES AF DEN NYE GENERATION

DSV-topchef Jens Bjørn Andersen har aldrig taget en længere videregående uddannelse. Men det næste år kommer han på skolebænken på CBS. De studerende skal lære af ham og han skal lære af dem. (Side 12-13)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV


SERVICEBRANCHEN NYDER GODT AF OPSVINGET

De danske servicevirksomheder skovler penge ind under det igangværende økonomiske opsving. Branchen har ifølge erhvervsanalyse det seneste regnskabsår løftet overskuddet med 7 pct. (Forside, side 6-7)

LARS LARSEN SLÅR MØBELKÆDER SAMMEN – PENGENE FOSSER UD

Jysk-ejeren Lars Larsen slår til i selskabet bag Idemøbler og Ilva, der lægges sammen. Et nyt regnskab viser underskud på 100 mio. kr. det seneste år. (Side 5)

FINANSTILSYNET KAN IKKE GENNEMGÅ ALT DANSKE BANKS MATERIALE

På grund af begrænsede ressourcer vil Finanstilsynet ikke gennemgå alt materialet bag Danske Banks hvidvaskrapport, lyder det fra tilsynschef Jesper Berg. (Side 8-9)

BETALINGSSELSKABER RASER OVER ABSURD SÆRBESKATNING I DANMARK

Fintech er det store slagnummer i det danske erhvervsliv i disse år. Men lønsumsafgiften kan få selskaberne til at flytte hovedsædet til udlandet, lyder advarslen fra branchen. (Side 10-11)


BØRSEN


DANSKE SPIL GØR KLAR TIL SALG AF PENGEMASKINE

Danske Spil gør klar til at sælge sine 60 pct. af kasinoplatformen Spilnu.dk i en handel, der vurderes at have en værdi på over 1 mia. kr. Danske Spil har hyret Deloitte til at finde en køber. Direktør Mads Peter Veiby vil ikke kommentere forlydenderne. (Forside, side 6-7)

PRIVATKUNDER PØNSER PÅ AT DROPPE DANSKE BANK

I kølvandet på den estiske hvidvasksag har der været en eksplosion i antallet af Danske Bank-kunder, som ser sig om efter en anden bank, viser tal fra Mybanker. (Side 8)

FRANSKE TOTAL ØGER ANDEL I DANSK OLIE

Efter opkøbet af Maersk Oil ekspanderer energikæmpen Total igen og overtager endnu andel af den danske undergrund. Virksomheden sidder nu på 43,2 pct. (Side 9)

ILVA OG IDEMØBLER TABER 100 MIO. KR. OG VARSLER NYT MINUS

Efter et tab på omkring 100 mio. kr. slår Lars Larsen de to møbelkæder Ilva og Idemøbler sammen. Men det stopper ikke tabene i år. (Side 14)

TRYGS OPKØB UDSKUDT: KAN HÆMME KONKURRENCEN

Forsikringsselskabet Tryg har siden opkøb af Alka Forsikring afventet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørende skulderklap. Men nu har styrelsen rejst betænkeligheder ved opkøbet. (Side 16)

DANSK CANNABISSELSKAB GÅR PÅ BØRSEN I STOCKHOLM

Det danske cannabisselskab Stenocare vil rejse 18,6 mio. kr. til etablering af produktionsfaciliteter af medicinsk cannabis i Danmark. (Side 18)


/ritzau/FINANS
Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hans Savonije er ikke sådan en direktør, der møder på kontoret hver dag: "Jeg prøver at være der, hvor vi tjener pengene"

Scandinavian Tobacco Group nedlægger op til 120 stillinger

Hele C25 er i rødt - nye tæsk til Ambu og Genmab

Ambu-boss: Aktien lider stor uforklarlig nedgang

Store kursfald i Asien fortsætter: "Som markedet er nu, så virker det til, at investorerne er meget nervøse over de ting, der foregår"

Analysechef: "Signifikant risiko for, at Italien står over for en gældskrise"

Robotfeber raser - rigmænd satser millioner i jagt på mia-gevinst

Aktier: Store kursfald i hele fjernøsten