De tekniske rådgiverfag har kronede dage. Billedet er fra Siemens og har ikke en relation til Viborg Ingeniørerne.
Foto: Thomas Lekfeldt/ Scanpix Ritzau
Generelt Af
Det er engagementet hos ejerlederne, og generelt gode tider, der driver indtægterne op hos de mindre rådgivende ingeniører.

Nye tal fra Foreningen af Rådgivende ingeniører viser en markant bedre lønsomhed blandt de mindre entreprenører med op til 50 ansatte i forhold til de større rådgivende ingenører.

Viborg Ingeniørerne kan også mærke de gode tider. Virksomheden ejes af fire partnere, hvor Karsten Lindberg er i spidsen som adm. direktør.

Viborg Ingeniørerne ligger blandt landets højest indtjenende pr. ansat. 

Virksomhedens 41 ansatte leverede i 2017 et resultat før skat på 7 mio. kr. Det skete på baggrund af en omsætning på 32 mio. kr.

"Vi tjener ikke penge, fordi vi er dyrere end de andre. Vi tjener penge, fordi vi er mere effektive," siger Karsten Lindberg.

Oplever du mindre effektivitet blandt konkurrenterne?

"De store vil være one stop shop for bygherrerne, så de er både arkitekt og ingeniør. Det er ikke mit indtryk, at det altid fungerer," siger Lindberg.

Hos Viborg Ingeniørerne er der ikke planer om at etablere et nyt lag af ledere. I dag er de fire partnere ansvarlige for hvert deres område med i gennemsnit ti mand under hver partner. Denne struktur anser Karsten Lindberg for optimal i forhold til hans virksomhed.

"Vi har ikke store stabsfunktioner, og vi har en høj debiterbarhed – selv for lederne. Det er med til at vi holder snuden i rillen," fastslår Viborg-direktøren.

Om en eventuel fremtidig vækst, siger han:

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening, og der mister vi lidt hånden på kogepladen," lyder det fra Karsten Lindberg, der tilføjer:

"Vi har nogle dygtige og dedikerede medarbejdere, der selv kan tage beslutningerne. Det er et kæmpe plus at have selvledende medarbejde, der også ved, at vi driver en forretning."

En gennemsnitlig ingeniør i Viborgvirksomheden har en månedsløn på 35-40.000 kr.

Headhuntere har været på spil, og det har ført til en enkelt afgang. Men generelt er det lykkedes at fastholde medarbejderne bl.a. i kraft af familiearrangementer og medarbejderture til udlandet - f.eks. talte Børsen med 


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Trumps toldbombe mod biler fra EU er defekt: "Fakta ser ikke ud til at forstyrre Trump"

  Norwegian sælger nye aktier til spotpris - aktien i stort dyk

  Handelsbanken reserverer 172 mio kr til afgående direktør

  Medier: Honda vil lukke fabrik i Storbritannien

  Chefstrateg: Her er tre ting der kan ændre aktiestemningen

  7 MP'er forlader Labour i protest mod Corbyn: "Labours forræderi om Europa står nu klart for alle"

  Under finanskrisen arbejdede PFA's investeringsdirektør på tre timers søvn: "Det fik til sidst blodårerne i mine øjne til at springe"

  Britisk gigant stiger pænt efter regnskab