Rusland advarer USA mod aggression i Syrien
Foto af russiske flådefartøjer ud for Syrien i juli. Russiske medier opgiver, at der er omkring 15 russiske flådefartøjer ved Syren. Nogle af dem er ifølge Nato udstyret med krydsermissiler.
Foto: Stringer/arkiv/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Ruslands ambassadør i USA siger ifølge Reuters, at han har advaret amerikanerne mod "ubegrundet og illegal aggression mod Syrien".

Advarslen kommer, efter at Rusland har udtrykt bekymring over amerikanske signaler om, at USA forbereder nye angreb i Syrien.

Den russiske ambassadør, Anatolij Antonov, har offentliggjort sine advarsler til amerikanerne på ambassadens Facebookside. Det sker, efter at han har haft møder med amerikanske embedsmænd, deriblandt James Jeffrey, som er USA's særlige repræsentant for Syrien.

Der er på flere områder tegn på tiltagende spændinger omkring udviklingen i Syrien. Blandt andet er russernes flåde ifølge Nato ved at opbygge en betydelig tilstedeværelse i Middelhavet ud for Syrien.

Russerne har leveret omfattende militær støtte til regimet i Syrien under præsident Bashar al-Assad, som Vesten har arbejdet for at få fjernet.

De syriske regeringsstyrker ventes om kort tid at indlede en offensiv i den nordlige idlib-provins, som er den sidste oprørsenklave i landet.

Natos talskvinde, Oana Lungescu, sagde onsdag, at adskillige af de russiske krigsskibe i området er udstyret med krydsermissiler. Russiske medier opgiver, at der er omkring 15 russiske flådefartøjer ved Syren.

Rapporter i russiske medier antyder, at oprørere planlægger et angreb med kemiske våben, som har til formål at udløse et vestligt angreb på syriske styrker.

Avisen Moskovskij Komsomolets skriver, at de russiske krigsskibe er sendt til Syrien på den baggrund.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde onsdag, at han håber, at "vore vestlige partnere ikke vil give efter for oprørernes provokationer og ikke vil obstruere en antiterroroperation".

En repræsentant for FN's humanitære koordinationskontor (OCHA) i Damaskus siger, at et angreb i Idlib vil være katastrofalt.

- Vi frygter, hvis der kommer en optrapning af fjendtlighederne i området, at op mod 800.000 mennesker kan blive fordrevet, siger Ocha-repræsentant Linda Tom.

Ochas direktør, John Ging, opfordrede tirsdag medlemmerne af FN's Sikkerhedsråd til at "gøre alt, hvad de kan, så vi undgår dette".

/ritzau/Reuters

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVerdens bedste flyselskab serverer dansk Michelin-mad i luften

Annoncørbetalt
indhold af Singapore Airlines

Forsiden lige nu


Hver tredje topchef: Nej til midlertidige flygtninge

Morgenbriefing: Suspekte millioner kørte gennem Nordea og Jyske Bank

Morgenbriefing: Suspekte millioner kørte gennem Nordea og Jyske Bank

Helle Ib: Lars Løkkes SV-tanke kom lidt klodset fra start

Aktier: Generelle stigninger i Asien men kinesiske aktier halter

B&O-forhandlere savner nye produkter: Nu får de kostbart kæmpe-tv til efteråret

"Det sidste man skal gøre er jo ting, man ikke synes er rigtige. Så må man finde et andet job"

Schweiziske vælgere godkender skattefordele til multinationale firmaer